VANNBUE: To brannbiler spruter vann i en bue over det nye flyet. – En tradisjon når nye fly lander, sier Hennig-Olsen. Foto: Kjartan Bjelland
ØNSKER VELKOMMEN: Piloten åpner vinduet i cockpiten og hilser. Espen Hennig-Olsen vinker ivrig tilbake. Foto: Kjartan Bjelland
I COCKPITEN: Espen Hennig-Olsen inspiserer flyet sitt. Foto: Kjartan Bjelland
non st003.jpg
non st22.jpg
non st18.jpg
non st15.jpg
non st27.jpg

KRISTIANSAND: – Nå er jeg spent. Jeg har kun sett flyet på bilder. Det blåser friskt i dag, men jeg håper landingen går fint, sier eier og markedssjef Espen Hennig-Olsen.

Ved 19-tiden fredag, mens hans nye fly ligger over Danmark, gjør Hennig-Olsen seg klar til å ta det imot på Kristiansand lufthavn Kjevik. Midt ute på rullebanen sto han sammen med ansatte i reiseselskapet og ventet spent.

– Se der! Der er det! Oioioi, så kult det er, sier han.

Flyet går lavt over Kjevik, men lander ikke første gang.

ØNSKER VELKOMMEN: Piloten åpner vinduet i cockpiten og hilser. Espen Hennig-Olsen vinker ivrig tilbake. Foto: Kjartan Bjelland

– Det tar en flyover! Har du sett på maken, sier Hennig-Olsen.

Æresrunde

Stemningen er ekstatisk idet flyet går inn for landing etter ei kort æresrunde.

– Det måtte jo vise seg fram for alle på Sør Arena. Vi får håpe Start scoret akkurat nå, ler markedssjefen.

Når det blåhvite flyet treffer bakken klapper følget.

– Woow! Det var skikkelig fint. Det glinser i gullfargen. Ikke mange fly har så flott design, sier kristiansanderen.

Champagne-fest

Flyet var innom Mallorca for å ta med seg 98 syklister fra Kristiansand cycleklubb (KCK). De gjorde jomfruturen til en eneste stor fest.

FEST: Svein Magne Thorbjørnsen i KCK var godt fornøyd med champagne-fest på flyet hjem fra Mallorca. Foto: Kjartan Bjelland

– Det har vært en fantastisk opplevelse. Først ei uke på sykkelen, og så fest med champagne på hjemveien, sier Svein Magne Thorbjørnsen fra Gimlekollen.Han forteller om en smertefri flytur med en fin innflygning.

– Det var ingen problemer. Vi skålte og koste oss hele veien, og merket ingen turbulens, sier syklisten.

Fikk beskjed i går

Først i går fikk de 98 syklistene fra KCK vite at de fikk bli med på Flynonstops første tur til Norge. Etter å ha satt beina på bakken etter den tre timer lange flyturen så Thorbjørnsen fram til å kunne reise på ny tur med flyet.

– Vi kommer til å fly med Flynonstop igjen. Da slipper vi å dra til Sola eller Torp. Dessuten vil jeg støtte opp under et så bra lokalt initiativ som dette er, sier han.– Hvordan var beinplassen i flyet?

– Overraskende bra. Jeg er ikke veldig høy, men flyr ofte og vil si det var over gjennomsnittlig, sier kristiansanderen.

Stolt direktør

Administrerende direktør i Flynonstop, Daniel Lundberg, er et eneste stort smil der han trasker rundt i flyet på Kjevik.

– Nå er jeg fantastisk stolt. Hvilken dag dette er, sier han.

Svensken har vært med flyet helt fra Brasil. Etter å ha vært innom Kanariøyene, Nederland og Mallorca kunne han endelig juble for at flyet var på plass i Kristiansand.

– Vi har fått bra support fra Embraer hele veien. Flyet er svært stabilt og vi har knapt opplevd turbulens, sier direktøren.

Espen Hennig Olsen og resten av Flynonstop-crewet satte seg i flyet og tok en prøvetur rundt Kristiansand for å feire ankomsten.

– Utrolig stolt

Pilot og basesjef Tommy Fjeld (55) har flydd Flynonstops Embraer 190 hele veien fra Brasil.

– Det er fantastisk å være med på dette. Jeg har bodd i utlandet i femten år, men Flynonstop lokket meg hjem til Kristiansand, sier Fjeld.

ØNSKER VELKOMMEN: Eier Espen Hennig-Olsen ønsker pilot og basesjef Tommy Fjeld velkommen til Kristiansand. Foto: Kjartan Bjelland

Piloten er stolt over å få sitte bak spakene på jomfruturen. Han skryter uhemmet av det nye flyet.

– Det er utrolig stabilt. Vi har nesten ikke opplevd turbulens hele veien. Selv i denne vinden ligger det støtt, og vi fikk ei myk landing, konstaterer han.Kristian Winje er en annen av Flynonstops piloter. Han var ikke med flyet på jomfruturen, men fikk se ankomsten sammen med Espen Hennig-Olsen fra rullebanen på Kjevik.

– Dette er topp. Cockpiten ser kul ut. Jeg gleder meg til å fly dette flyet, sier Winje mens han inspiserer sin nye arbeidsplass.