SAS er igjen verdens mest punktlige flyselskap.

Det viser den globale apriloversikten fra det amerikanske analyseselskapetFlightstats.com i klassen ”store internasjonale flyselskaper”. Det er elitegruppen på denne anerkjente rankingen.

SAS har en punktlighet denne måneden på 91,30 prosent, som vil si at mer enn 9 av 10 av selskapets fly landet på rutetid. Denne rankingen går nemlig etter ankomstpunktlighet og forteller hvor stor andel av flyvningene til det enkelte selskap som lander på tiden.

SAS har ikke hatt denne posisjonen på to år. Flightstats.com fører statistikk over punktligheten for flyselskap over hele verden, måned for måned.

Hard omstilling

afp000715430-LwFpWtNWzJ.jpg

På andre— og tredjeplass plass kommer andre kjenninger for norske reisende. På andreplass er Air Berlin, som hadde en punklighet på 90,50 prosent. På tredjeplass kommer Austrian Airlines.- Dette var hyggelige nyheter, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS.

— Verdens beste på punktlighet er ikke basert på synsing eller følelser. Det er fakta. Dette sier mye om vår daglige drift og virksomhet, og betyr enormt for en bedrift som har vært gjennom en stor og smertefull omstilling. Kundetilfredsheten og omdømmet er høyere enn på mange år, og helt på toppen av VM-seierspallen er vi vel for første gang siden 2012. SAS har gjennomgående vært i tetsjiktet over flere år, men det har vært måneder hvor vi absolutt ikke har vært helt på det nivå som det skal forventes av oss, sier Johansen.

Også Norwegian høyt

Flightstats.com opererer med en rekke ulike kategorier. Norwegian får ikke konkurrere i gruppen av store selskaper, «major international airlines» slik som SAS, men har absolutt ikke noe å skamme seg over når det gjelder å lande presis.

Selskapet oppnår en score på 90,16 prosent, det vil si at Norwegian hadde vært verdens tredje mest punktlige selskap hvis det hadde fått anledning til å konkurrere i den klassen som SAS opererer i.

Norwegian opererer derimot på listen over europeiske selskap, og på den listen ligger det som nummer 18 og SAS nummer 12. Denne listen toppes av latviske Air Baltic som landet 95,86 prosent av flyene sine i rute.