Prosjektet befinner seg i Åseral kommune i Vest Agder og består av bygging av to nye fyllingsdammer, dam Skjerkevatn og dam Heddersvika. Dam Skjerkevatn er en gammel betongdam som skal delvis rives og bygges som fyllingsdam, mens dam Heddesvika blir en helt ny fyllingsdam. De to dammene vil til sammen bestå av totalt 1,2 millioner kubikkmeter fylling.

Bakgrunnen for byggingen av nye dammer er at Norges vassdrags— og energidirektorat (NVE) har gitt pålegg om å rehabilitere de til sammen fem dammene i Skjerkevatn og Nåvatn. Pålegget følger av nye, omfattende sikkerhetsmessige krav til de eksisterende betongdammene. Konsernstyret i AgderEnergi ga tirsdag sin tilslutning til at prosjektet blir igangsatt.

— Dette er et stort og viktig prosjekt for Agder Energi. Den totale investeringen vår er på cirka 620 millioner kroner og vi er godt fornøyd med å ha signert kontrakt på anleggsentreprisen som utgjør en betydelig del av investeringen. Vi ser frem til et godt samarbeid med Skanska og TT Anlegg, uttaler Tom Nysted, konsernsjef i Agder Energi i en pressemelding.

De to nye dammene vil føre til at vannflaten i dagens Skjerkevatn heves 23 meter, slik at Skjerkevatn og Nåvatn vil fremstå som ett magasin. De fire dammene i Nåvatn vil bli helt eller delvis fjernet, ogerstattet av de to nye dammene.

Skanska og TT Anlegg gjennomfører prosjektet i et 50/50 arbeidsfellesskap. Byggestart er høsten 2014 og prosjektet vil være ferdigstilt høsten 2018.