KRISTIANSAND: Nedgangen i boligprisene i Kristiansand ser foreløpig ut til å ha stoppet opp. Mens prisene per kvadratmeter på boliger solgt i Kristiansand i juli sank med 1,9 prosent, har de i august steget med to prosent. Gjennomsnittsprisen i juli var 27.900 kroner kvadratmeteren, mens de i august var 28.500 kroner.

For Agder totalt steg prisen fra 22.200 kroner per kvadratmeter til 22.700 kroner per kvadratemer. Det gir en stigning siste måneden på 2,1 prosent.

Det ble solgt 133 boliger i Kristiansand og 190 boliger i resten av Agder i august.

Sammenligner vi med august i fjor er det likevel fortsatt en klar nedgang, nærmere bestemt på 1,4 prosent i Kristiansand. Men for en måned siden var nedgangen siste 12 måneder på 1,8 prosent, så dette er nok en indikasjon på at markedet ser ut til å være i bedring.

Prisvekst i hele landet

— Vi forventet en prisvekst i august, det er en del av den naturlige sesongutviklingen, sier Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff).

Boligprisene for august var 2,4 prosent høyere enn i juli. Korrigert for sesongvariasjoner var prisene 1,1 prosent høyere enn i forrige måned.

Kl. 11 i dag la eiendomsmeglerbransjen frem Boligprisstatistikken for august. På forhånd har det vært knyttet spenning til om trenden med utflating i boligprisene ville fortsette. I juli falt prisene i boligmarkedet med 2,1 prosent. Prisnedgangen fulgte en normal sesongutvikling, men var likevel svakere enn forventet.

Våkner etter ferien

Normalt våkner markedet fra feriedvalen i august, med flere boliger på markedet, mange omsetniger, lavere formidlingstid og høyere priser.

— Selv om aktiviteten er høy, ser vi at tolvmånedersveksten flater ut og er på samme nivå som i juli måned (3,9 prosent). Det forsterker vårt inntrykk av et godt balansert boligmarked, og en prisutvikling på bærekraftig nivå, sier Dreyer.

Gjennomsnittsprisen hittil i år er 5,8 prosent høyere enn snittprisen i 2012.