Disse fire Agder-kommunene har aldri fått en Lotto-millionær

Visste du at fire Agder-kommuner aldri har fått en lottomillionær? Eller at Sørlandets aller første Lotto-millionær kom fra Vennesla?

Slik så det ut da den aller første Lotto-trekningen ble gjennomført på Hamar i 1986. F.v. Roald Dalen, Ruth Skaare Botner (statskontr.) Tore Sanderud (Norsk Tipping) og Odd Kjell Skjeggstad. Foto: NTB Scanpix

Publisert: Publisert:

Den 19. april i år er det 30 år siden den aller første Lotto-trekningen på Norsk Tipping på Hamar. I den forbindelse har selskapet offentliggjort en rekke statistikker basert på kommuner og fylker i landet.

Det var i 1988 en sørlending for første gang vant en milliongevinst. Det skjedde i uke 34. En mann fra Vennesla vant 1.012.883 kroner. Han ble den første av Venneslas totalt 10 Lotto-millionærer. De har til sammen vunnet nesten 22 millioner kroner.

Aust-Agders første Lotto-millionær kom i desember 1988. En mann fra Froland vant nøyaktig én million kroner.

Totalt har Sørlandet fått 248 Lotto-millionærer siden oppstarten i 1986.

Flest lottomillionærer?

Ikke overraskende er det Sørlandets største by, Kristiansand, som har flest Lotto-millionærer. På 30 år har 67 kristiansandere stukket av med en milliongevinst.

På andreplass kommer Arendal med 44, deretter følger Grimstad med 14, Flekkefjord med 13 og Mandal med tolv Lotto-millionærer.

Sørlandets Lotto-bygd

Men det er faktisk Hægebostad som er Sørlandets Lotto-bygd når man ser på antall Lotto-millionærer i forhold til innbyggertallet. Hægebostad har fem Lotto-millionærer, til tross for at kommunen bare har 1702 innbyggere. Det gir et snitt på 2,94 Lotto-millionærer per 1000 innbyggere. Senest i februar vant en mann fra Hægebostad 4,7 millioner.

Norsk Tipping har også talt opp når på året de har delt ut flest milliongevinster i Aust— og Vest-Agder. For sistnevnte er det uke 2 og uke 14 som gjelder. Da er det blitt sju nye millionærer i fylket. I østfylket er det uke 7 som har gitt flest Lotto-millionærer, også med sju stykker.

Hægebostad er Sørlandets Lotto-bygd, mens Åseral, Audnedal, Sirdal og Valle fortsatt venter på sin aller første Lotto-millionær. Foto: Norsk Tipping

På landsbasis har Aust-Agder den laveste gjennomsnittlige milliongevinsten med et snitt på rett over 2,7 millioner kroner. Vestegdene vinner i snitt like i overkant av tre millioner kroner når de blir Lotto-millionærer.

Fire kommuner uten Lotto-millionær

Men det er faktisk ikke alle sørlandskommunene som i det hele tatt har fått en Lotto-millionær.

Gjennom 30 år er det ingen av innbyggerne i Åseral, Audnedal, Sirdal eller Valle som har klart å prikke inn sju rette når det har generert milliongevinst.

Spilt for 90 milliarder kroner

Det er på landsbasis delt ut over 45 milliarder kroner i premier fra pengespillet, men det er kjøpt tallrekker for over det dobbelte. Alt overskudd har gått til idretts— og kulturformål landet rundt. Cirka 1,7 millioner nordmenn spiller Lotto én eller flere ganger i året.

Publisert: