— Jeg tok vel litt hardt i, ja, sier konsernsjef Marvin Jensen i Oneco. Som Fædrelandsvennen meldte nylig, viste Oneco AS' konsernregnskap for 2013 en omsetning på 1,1 milliarder kroner da det dukket opp i Brønnøysund nå i desember, mens Jensen selv hadde snakket om 1,8 milliarder kroner så sent som i september 2014. Hans korte forklaring per sms sist fredag var at differansen ligger i virksomheten som Oneco overtok etter konkursrammede Profitek i Bergen, men som ikke var tatt med i konsernregnskapet for 2013. ## 500 mill. i Bergen

— Hadde Oneco en omsetning på 700 millioner kroner fra tidligere Profitek-selskaper i 2013?

— Vi hadde 500 millioner kroner derfra, slik at totalsummen ble 1,6 milliarder, opplyser konsernsjefen, og innrømmer altså at 1,8 milliarder var å ta litt godt i.

Banken tok regningen

— Det er omsetning. Hva så med resultat for Profitek-virksomheten; både du og styreleder har snakket om utfordringene som fulgte med da Oneco overtok Profitek?

— Vi samarbeidet tett med Sparebanken Vest for å bringe dette best mulig i havn. Banken dekket opp for det negative resultatet ved å ta det som en tapsavskrivning. Oneco selv kom ut på omkring null, antyder Marvin Jensen.- Det aller øverste selskapet i konsernkonstruksjonen er Oneco Industrier AS. Fortsatt - godt uti desember 2014 - har ikke selskapet sendt fjorårsregnskapet sitt til Brønnøysund. Hva skyldes det?

— Det henger også sammen med forhold som er knyttet til Sparebanken Vest, svarer konsernsjef Jensen, uten å ville gå nærmere inn på hva som ligger i utsagnet.

Ordknapp bank

Hos Sparebanken Vest er heller ikke informasjonssjef Lars Ove Breivik spesielt lysten på å gå i detaljer.

— Det er ingen hemmelighet at banken har hatt utfordringer med Profitek-engasjementet. Men samtidig er det sånn at taushetsplikten hindrer oss fra å gå ut med konkrete opplysninger om det enkelte kundeforhold, sier Breivik.

- En stor konkurs

Advokat Gunnar A. Haahjem er bostyrer for samtlige ni konkursbo i Profitek-konsernet.

— De fleste boene er ferdigbehandlet nå, forteller han om dette eks-konsernet som faglig sett hadde mye til felles med Onecos brede, industrielle satsing.

— Hvor stor var henholdsvis kravene og verdiene?

— Det var en stor konkurs, og nesten alt av verdier hadde Sparebanken Vest pant i. Oneco kjøpte jo innmaten i flere av selskapene - i stor grad dreide det seg om kundefordringer - overtok rundt 500 av de ansatte og trådte inn i løpende kontrakter, forteller advokat Haahjem.

— Meldte Sparebanken Vest inn noe restkrav til konkursboet etter at Oneco hadde overtatt de pantsatte verdiene?

— Nei, det gjorde den ikke.

Målermarked-satsing

Onecos konsernsjef Marvin Jensen forteller at han ikke lenger trenger å bruke nesten all tid på å rydde etter Profitek i Bergen. Samt at Oneco har «spennende ting på gang».

— Hva da?

— Det kommer etter hvert. Men jeg kan godt fortelle at vi har inngått avtale med én stor aktør i el-bransjen om å bytte en stor mengde strømmålere. Som kjent skal jo de gamle målerne erstattes med nye, mer «intelligente» apparater. Vi er samtaler med to andre, også store aktører om samme type oppdrag, antyder Jensen.