Nå, i desember 2014, ankom Oneco AS' konsernregnskap for 2013 Brønnøysund. Det viser en omsetning på 1,1 milliarder kroner og et underskudd før skatt på 14,2 millioner kroner.

Som kjent er Oneco et kristiansandsbasert industrikonsern som har ekspandert kraftig etter at en gruppe Otera-avhoppere startet opp i 2011. Kjerneområdene defineres som olje og gass, infrastruktur, industri, fornybar energi og bygg.

Tredje gang

Det er faktisk tredje gang i 2014 at Oneco AS har sendt 2013-regnskap til Brønnøysund, men første gang det inneholder konserntall. I september sa konsernsjef Marvin Jensen følgende til Fædrelandsvennen da vi etterlyste konsernregnskap: «Vi har ikke noe konsernregnskap. Men vi setter oss ned sammen med revisor, sammenstiller og eliminerer interntransaksjoner. Jeg kan opplyse at omsetningen i fjor ble 1,8 milliarder kroner, mens EBITDA (driftsresultat før av— og nedskrivninger, finansposter og skatt, red.anm.) sank fra 70 millioner kroner i 2012 til 35 millioner i 2013. Mye av reduksjonen skyldes det i Bergen, hvor vi gjorde en jobb for og sammen med Sparebanken Vest».

Nå foreligger altså et konsernregnskap som viser omsetning på 1,1 milliarder og EBITDA-resultat på pluss 33,3 millioner kroner. Marvin Jensen har bare vært tilgjengelig for en kort sms-utveksling med Fædrelandsvennen. I den sier han at omsetningen fra den overtatte virksomheten i Profitek i Bergen kommer i tillegg til de 1,1 milliardene.

Onecos revisor bemerker for øvrig at det er tvilsomt om 13 millioner kroner av de utestående fordringene vil bli innbetalt. Utover det har han kun standardformuleringer.

Mangler fortsatt fra Oneco Industrier

Oneco-konsernet omfatter en rekke datterselskaper. Helt på toppen av konstruksjonen troner Oneco Industrier AS, som igjen eier 85,9 prosent av Oneco AS. Om Oneco Industrier er det å si at det ennå ikke foreligger noe regnskap for 2013 fra selskapet i Brønnøysund, flere måneder etter at fristen gikk ut.

30. september i år overtok Leif Magne Nordbø som styreleder i både Oneco AS og Oneco Industrier AS etter stavangermannen Bjørn Rygg. Nordbø sa da til Fædrelandsvennen at «Vi må gå fra vekst til mer ordinær drift og få synliggjort verdiene. Ikke minst var det krevende å få skikk på det vi overtok etter konkursrammede Profitek i Bergen. (...) Nå må vi konsolidere og fokusere på drift. Mye er gjort imponerende bra, ikke minst på Sørlandet. Men noen videre rakettvekst til fire milliarder er ikke aktuelt.«

Friske penger

Som Fædrelandsvennen har meldt før, eier ikke lenger Bjørn Ryggs selskap Bri Energy over 50 prosent av Oneco-systemet. Årsaken er at nøkkelpersonene Marvin Jensen, Frank Iglebæk, Trond Larsen, Sigvald Aamodt og Arnstein Moy, pluss advokat Arild Storm Larsen, har gått inn med frisk egenkapital via Oneco Management.

OneCo AS (konsern)
20132012
Inntekter1 127913
Ord. avskrivninger1512
Driftsresultat256
Resultat før skatt-1451
Anleggsmidler162131
Omløpsmidler350309
Egenkapital10296
Langsiktig gjeld12975
Kortsiktig gjeld282269
Regnskapets info.nivå{numb}{numb}
Inntjening{sad}{numb}
Betalingsevne{smile}{numb}
Egenkapitalandel{numb}{smile}
(Alle tall i millioner kroner)