En offisiell kunngjøring er ventet om kort tid når Senatet samles til møte.

Demokratene og Republikanerne i Senatet er blitt enige om et budsjettforslag som innebærer at det amerikanske gjeldstaket vil bli hevet og at det sentrale regjeringsapparatet vil tre i full funksjon igjen, opplyser TV-kanalen CNN.

Kildene for opplysningene holdes foreløpig anonyme.

En seniorrådgiver for Republikanerne sier til Reuters at det ikke er besluttet om Senatet eller Representantenes hus skal stemme over forslaget først.

Aksjene raste i været da meldingen om enighet om en avtale sivet ut, for det har vært advart en rekke ganger om at USAs økonomi og verdensøkonomien ville måtte betale prisen om USA ville bli stilt i en situasjon der landet ikke kan betale sine avdrag på gjeld og andre forpliktelser.

Dow Jones-indeksen steg 1,2 prosent, mens Standard & Poor's 500 steg 1,4 prosent ved 11.30-tiden på USAs østkyst.

Uenighet om Obamas helseplan er årsak til budsjettstriden i Washington. Ifølge CNN ser det ut til at det eneste den konservative Tea-party-gruppen har fått gjennomslag for i forsøket på å stoppe Obamas helseplan, er en svindelparagraf, noe som det allerede er bred tverrpolitisk enighet om. Den innebærer at de som mottar helsestøtte, må dokumentere at de har liten eller ingen inntekt. (©NTB)