Og flaggveivingen ble tatt ekstra ille opp fordi landets president, Barack Obama, er svart.

— Denne helgen kom rasismen ut av skapet, skriver kommentatoren Roger Simon på nettstedet Politico.com.

Ashmore var en del av en større demonstrasjon i Washington, DC på søndag. En protest som opprinnelig var ment som en markering mot at minnesmerket for andre verdenskrig er stengt som en følge av sammenbruddet i budsjettforhandlingene.

Men veteranene som arrangerte demonstrasjonen, ble overdøvet av Ashmore og andre som benyttet seg av anledningen til å komme med langt sterkere utspill. Blant dem var Larry Klayman, som leder organisasjonen Freedom Watch og som er beryktet for blant annet å ha saksøkt tidligere president Bill Clinton 18 ganger. Han oppfordret tilhørerne til å gjøre opprør.

— Jeg ber dere alle om å gjennomføre en ikkevoldelig revolusjon, å bruke sivil ulydighet og å kreve at denne presidenten forlater byen. Og at han legger ned koranen og kommer ut, billedlig talt, med hendene over hodet, sa Klayman.

Dermed gjentok han en av de mest populære mytene blant de mest ekstreme Obama-motstanderne i USA - at presidenten er muslim.

Kjemper mot helsereformen

Både senator Ted Cruz, som har fått mye av skylden for at statsapparatet nå er delvis stengt ned, og tidligere visepresidentkandidat Sarah Palin deltok på demonstrasjonen. Palin ble kalt «idiot» av en tilhører mens hun forsøkte å tale til forsamlingen gjennom en megafon.

Budsjettkrisen har gjort mange amerikanere rasende. De fleste er sinte på politikerne fordi de lar ideologiske uenigheter gå så langt at hundretusenvis av statsansatte nå har vært tvangspermittert i to uker.

Samtidig er de såkalte Tea Party-aktivistene rasende fordi de ennå ikke har oppnådd sitt store mål: Å bli kvitt president Obamas store helsereform.— Denne kampen er verdt å ta fordi det kan gjøre at millioner av amerikanere slipper å måtte bruke Obamacare, sier Jenny Beth Martin, en av lederne i Tea Party Patriots, til nettstedet Politico.com.

Joe the plumber vil ha hvit president

Raseriet er i flere tilfeller gått over i rasisme mot president Obama.

— Innrøm det. Du ønsker en hvit, republikansk president igjen. Det gjør deg ikke til rasist, bare til amerikaner, skrev Samuel Wurzelbacher, som ble kjent som «Joe the plumber» under valgkampen i 2008, i et blogginnlegg denne helgen.

Foreløpig har ingen republikanere i Kongressen gått ut offentlig for å ta avstand fra demonstrasjonen i helgen.

Politikerne er midt inne i intense forhandlinger om å løse budsjettfloken, samtidig som de prøver å unngå torsdagens frist for å heve det såkalte gjeldstaket. Klarer de ikke dette, vil USA stå i fare for å måtte misligholde deler av statsgjelden for første gang på 220 år.