— Jeg er svært fornøyd med kvaliteten på arbeidet som Kleven har utført til nå, og hvordan våre organisasjoner har jobbet for å virkeliggjøre dette spennende prosjektet, sier Hart i en pressemelding fra Kleven.

Newzealanderen, som ifølge Forbes skal være god for nesten 50 milliarder kroner og landets rikeste mann, bestilte den første yachten i fjor. Den er designet av selskapet Marin Teknikk i Herøy og ligger nå ved kai ved Kleven Verft for utrustning. Etter planen skal den være ferdig til sommeren.

Nå har altså Graeme Hart bestilt en ny yacht fra verftet. Det nye fartøyet ligner på det første, men er ti meter lengre. I likhet med fartøyet som er under bygging, er det første fartøyet spesielt utviklet for lange ekspedisjoner i tøffe farvann.

— Designet kombinerer et robust offshorefartøy-basert skrog med luksuriøst interiør og svært høy grad av komfort, opplyser verftet.

To første norske superyachter

Fartøyet er designet av Marin Teknikk i Herøy, i samarbeid med Kyle Dick i det New Zealand-baserte selskapet Oscar Mike Naval Architects.

Yacht nummer to vil ha en innredning for 66 personer, og skal leveres fra Kleven Verft i juli 2016. — Det er svært gledelig at Graeme Hart ønsker å bygge enda et spektakulært fartøy hos oss, og det er en stor annerkjennelse av det arbeidet våre ansatte har gjort til nå på fartøy nummer en. Utviklingen av disse fartøyene viser også at det nære samarbeidet i den maritime klyngen evner å ta denne industrien videre og inn i nye markeder, sier Ståle Rasmussen, konsernsjef i Kleven.

Disse to fartøyene er de første superyachter som bygges ved et norsk verft. Fartøyet vil få utstyr fra flere norske utstyrsprodusenter, blant andre Rolls-Royce, Haried Group og Jets.