— To ankerhåndteringsfartøyer som for øyeblikket utfører kortvarige oppdrag i Nordsjøen, legges i langsiktig opplag så snart jobbene er gjort. Dermed vil vi ha fem «ankerhåndterere» og ett plattformforsyningsskip i opplag, sier befraktningsdirektør Bernt Omdal hos børsnoterte Siem Offshore på Fiskebrygga i Kristiansand.

Offshorerederiet, med Kristian Siem som stadig mer dominerende eier, treffes av et supplymarked som gjenspeiler lav oljepris og ditto aktivitet i hele offshoresektoren.

Mange igjen

Men selv med seks skip i bøyene, er det mange enheter igjen. Totalt består Siem-flåten av 11 av de aller digreste ankerhåndteringsfartøyene, 12 plattformforsyningsskip, seks konstruksjonsstøtteskip, tre brønnintervensjonsskip, ett forskningsfartøy (kjerneprøver) og ni nybygg - alt i henhold til Siem Offshores egen hjemmeside.

— Hva med mannskapene på de to skipene som nå tas ut?

— Det er ikke avklart ennå. Vi er i dialog, opplyser Bernt Omdal.

— Hvor ligger skipene i opplag?

— To i Arendal og ett i Rovde. Hvor de to som snart skal i opplag havner, er ikke klart ennå.

La det ellers være nevnt at i og med at ytterligere to tas ut av aktiv tjeneste, er Siem Offshore i ferd med å få kun tre «ankerhåndterere» i Nordsjøens spotmarked.

Kristian Siem

La det også være nevnt at Kristian Siems tilbud om å kjøpe ut alle andre aksjonærer for kroner 1,80 per aksje, så langt ikke har ført til noe kjøpsrush. Mandag morgen hadde han ennå ikke nådd opp i 69 prosent av alle Siem Offshore-aksjene.

Tilbudet utløper onsdag.