Køen stod flere hundre meter før den ene døren ble åpnet klokken 12.00. Foto: Frank Boswarva
Harald Nilsen fylte ut skjemaet, leverte det og strenet av gårde. Han visste hva han var på jakt etter. Foto: Reidar Kollstad
Glenn Ivar Tønnessen i klassisk vente-på-kona-positur med Ruben (8) og Jakob (3) i handlevogna. Foto: Reidar Kollstad

— Vi bare kikker. Det er jo gode tilbud her, sier Kristin Nygård.

Kristin Nygård (t.v.) og Mathea Nygård regner med å måtte stå en stund i kassakø. Foto: Reidar Kollstad

Hun og Mathea Nygård står inne i en av Sørlandssenterets mange klesbutikker, intenst opptatt med å vurdere stil, kvalitet, størrelse og pris. De har fulgt strømmen og havnet i en stappfull forretning oppe i andre etasje.— Det blir vel å stå i kassakø også, innser hun.

Medlemssalg

«Handelens Dag» er betegnelsen Sørlandssenteret bruker. Tiden mellom klokken 12.00 og 14.00 denne 2. januar er forbeholdt medlemmer i Sørlandssenteret kundeklubb. Spesielt eksklusiv er den ikke; man kan melde seg inn per tekstmelding eller ved å fylle ut et enkelt skjema ved inngangen.

Så leveres skjemaet i informasjonsdisken, hvor senterleder Ruben Storevold personlig tar i mot. Som kvittering deler han ut et kuponghefte for spesialtilbud med ekstra stor rabatt.

Salg 00003.jpg Foto: Reidar Kollstad

— Vi hadde ikke trodd tiltaket skulle slå an til de grader. Like før klokken 12 stod køen 300-400 meter oppover langs bygget. Og totalt anslår jeg at vi har fått mellom 3000 og 4000 medlemmer - vi har ikke hatt tid til å telle skikkelig opp ennå, sier Storevold.

Han forteller at køavviklingen gikk rimelig kvikt.

— Vi delte ut innmeldingsskjemaer mens folk stod der, før dørene ble åpnet.

Kun hovedinngangen

— Dørene, ja. Kun hovedinngangen på fremsiden ble åpnet. Mange irriterte mennesker som hadde gått til en annen inngang?

— Vi hadde presisert så godt vi kunne hvilken av våre totalt 20 innganger som var åpen. Jeg har ikke registrert mange negative tilbakemeldinger, svarer senterlederen.Utenfor en av de stengte dørene treffer Fædrelandsvennen på Erik Andreassen. Han har følgende kommentar da han skjønner at han må spasere flere hundre meter rundt bygget:

— Ja, ja. Gratis trim!

Vente på kone

Glenn Ivar Tønnessen i klassisk vente-på-kona-positur med Ruben (8) og Jakob (3) i handlevogna. Foto: Reidar Kollstad

Inne i en annen butikk står Glenn Ivar Tønnessen i klassisk, avslappet vente-på-kona-positur. Sønnene Ruben (8) og Jakob (3) sitter oppi handlevogna, opptatt med hvert sitt lille dataspill.— Kona og den eldste sønnen vår kikker etter noe tøy. Jeg kan se herfra at de står helt bakerst i køen, så det blir nok litt venting, ja. Akk ja, jeg har vært i sånne situasjoner før og tar det med fatning, kommenterer Tønnessen.