HERSKAPELIG: Løvika 46 er lagt ut til salgs for 19,5 millioner kroner.
SJØHUS: Dette er sjøhuset på eiendommen.

KRISTIANSAND: Det er administrerende direktør Svein Krossen på NOV i Høllen, gamle Øgrey Mekaniske Verksted, som nå selger boligen de bygde i Løvika på Andøya i 1998.

Eiendomsmegler Egil Emil Horgen i Exbo.

— Det har vært et par hus til salgs på Andøya i denne priskategorien de siste årene, uten at de er blitt solgt. Men denne tror jeg går, sier eiendomsmegler og daglig leder Egil Emil Horgen i Exbo.

Sjøhus

— Er det huset ved sjøen som er til salgs, det røde?- Det røde er sjøboden. Så er det i tillegg det hvite huset bak samt garasjen bak der igjen, forklarer Horgen, som raskt korrigerer seg selv:

— Det er vel strengt tatt ingen sjøbod. Huset er på 90 kvadrat, så det er snarere et sjøhus, sier Horgen.

God standard

— Så hva er det som gjør at dette blir solgt, i motsetning til de andre gigantene på Gamle Andøya?

— Dette huset ligger jo mye bedre til ved sjøen. Beliggenheten er helt fantastisk, sier Horgen.

— De var vel ikke helt borte vekk de to som ikke ble solgt heller?

— Nei, men dette ligger så utrolig bra til. Det er finere her, litt mer miljø, og så er dette et hus av nyere dato. De som ikke ble solgt var eldre hus, sier Horgen.

Pris

— Vi har nettopp lagt ut dette for salg, og de første henvendelsene har allerede kommet. Sammenlignet med hus i området, tror vi prisen er gunstig. Nabohuset ble solgt for 15 millioner i 2008, og er pusset opp for millioner etterpå. I dette huset finnes det ikke antydning til slitasje, alt er strøkent og ser nytt ut. Eiendommen er komplett, sier Horgen.- Hvem er potensielle kjøpere?

— Det er mange, faktisk. Eiendommen er ikke for folk flest. Men det er flere i byen som har penger til det, unge og gamle. Det er heller ikke boplikt i Kristiansand, så en skal ikke se bort i fra at det kan komme kjøpere fra Oslo som vil ha et sommersted. Pengene er der i alle fall når objektet er godt nok, sier han.