— Viktigste oppgave blir å fortsette det gode arbeidet som allerede er gjort, ha tydelig kundefokus og utvikle Los videre i et marked som står overfor store endringer, sier Los' nye administrerende direktør, Anders Gaudestad.

Fredag ble det kjent at nevnte Gaudestad, som ut mai sitter som administrerende direktør i Statkraft Agder Energi (SAE) Vind, tar over lederstolen i Los etter Geir Tønneslands fire år i stillingen.

- Hel ved

— Jeg har veldig tro på at dette er en god løsning. Anders er 'hel ved' og vil med sin erfaring kunne videreføre det LOS har påbegynt på en god måte, sier Tønnesland.

— Vi er svært tilfredse med at Anders har takket ja til jobben. Han har en personlighet som passer selskapet. Gjennom tidligere lederjobber i HP, PwC, Vetro Solar, SAE Vind og Agder Energi har Gaudestad bevist at han har kraft og evne til å utvikle et selskap og se forretningsmessige muligheter, sier styreleder i Los, Steffen Syvertsen, i en pressemelding.

Gaudestad, som også har vært styremedlem i Los, tiltrer som administrerende direktør 1. juni.

LOS, et datterselskap av Agder Energi, har kontorer på Kjøita i Kristiansand.

Marked i endring

— Los som strømleverandør må se muligheter og utvikle forretningsmodeller som styrker vår markedsposisjon i en fremtid med adskillig hurtigere endringer enn tidligere, forteller Gaudestad.

Han nevner globale trender som digitalisering, urbanisering og lavslippssamfunnet som faktorer som vil virke inn på strømselskapet de neste årene.

— Rundt det vi kaller det smarte nettet og det smarte hjemmet vil det skje mye, for eksempel vil sluttkundene snart kunne selge strøm tilbake til nettet, forteller Gaudestad.

Kulturbygging

— Du kommer nå fra direktørjobb i SAE Vind. Hva tar du med deg derfra?

— Det å ha en kultur i selskapet der ansatte går i samme retning og ser at man er en del av et lag, er viktig. Særlig i en tid der det vil bli store endringer, og det er viktig å gripe mulighetene, svarer Gaudestad.

— Hva skjer med SAE Vind?

— Jeg har vært administrerende i seks år, det siste som innleid etter selskapet valgte å sette ut driften til et miljø i Statkraft. På det nåværende tidspunkt er det ingen endringer i selskapets planer, sier Gaudestad.

Tønnesland til ny jobb

Avtroppende Los-leder, Geir Tønnesland. Foto: Kjartan Bjelland

Geir Tønnesland går, som går over i en ny jobb utenfor Agder Energi-konsernet, kan ikke røpe hva som er neste stopp.— Det har jeg dessverre ikke anledning å fortelle før til uka, sier Tønnesland.

— Er det et selskap på Sørlandet?

— Jeg skal arbeide fra landsdelen, det er det eneste jeg kan si.

— Hva er det viktigste du har fått gjennomført på dine fire år som Los-leder?

— Jeg tror vi har gjort mange ting. Selskapet har blitt mer kundeorientert og vi har omstrukturert til et privat- og et bedriftsmarked. Vi har også våget å ta noen nye steg, som for eksempel switch-produktet (en teknologi for forbrukerfleksibilitet i bedriftsmarkedet, red.anm.), svarer Tønnesland.