Fredagens avtale om midlertidig å forlenge krisehjelpen til Hellas betyr at landet nå sier farvel til sparetiltak, krisehjelp og den såkalte troikaen av kreditorer, ifølge statsminister Alexis Tsipras.

Men flere i hans eget venstreradikale parti Syriza utfordrer nå åpent den beskrivelsen. Manolis Glezos (92), som er medlem av EU-parlamentet og Syrizas eldste aktive politiker, anklager regjeringen for å ha endret ordlyden snarere enn innholdet i kriseprogrammet.

Les Ola Storengs kommenter om Hellas:

— Jeg ber om unnskyldning for at jeg deltok i denne illusjonen

— Man endrer ikke situasjonen ved å kalle troikaen «institusjoner», memorandumet en «avtale» og långiverne «partnere». Jeg ber det greske folket om unnskyldning for at jeg deltok i denne illusjonen, sier han.

En annen EU-parlamentariker, Sofia Sakorafa, sier regjeringen ikke har noen politisk legitimitet til å gjøre annet enn å «annullere» den kriseavtalen som nå gjelder.

Nettsiden Macropolis' redaktør Nick Malkoutzis sier likevel at reaksjonene fra Syriza foreløpig er relativt dempede.

- Første tegn på at alt ikke er såre vel innad

— Glezos' kommentarer er det første tegnet på at alt ikke er såre vel innad i Syriza etter eurogruppens avtale. Muligens sier han det mange folk på venstresiden i partiet tenker, men foreløpig holder for seg selv, sier han til Financial Times mandag.

Eurogruppen sa seg før helgen villig til å forlenge det eksisterende kriseprogrammet til Hellas med fire måneder. Forutsetningen var imidlertid at den greske regjeringen kommer opp med troverdige reformer og tiltak for å sikre statsfinansene.