Agder Energi hadde i første halvår et resultat etter skatt på 352 millioner kroner. Tilsvarende tall for 2014 var 398 millioner kroner. Selskapet produserer mer, men lavere strømpriser gir mindre overskudd.

— Den viktigste årsaken til nedgangen i resultatet er lavere resultat innen konsernets vannkraftproduksjon. Samtidig fortsetter LOS å levere gode resultater og AE Nett fikk et bedre resultat enn i samme periode i fjor sier konsernsjef Tom Nysted i en pressemelding.

Produserer mer

Agder Energi hadde driftsinntekter i årets første halvår på 4,171 milliarder kroner mot 4,176 milliarder kroner i fjor. Selskapet oppgir sine tall i IFRS, som betyr ifølge god regnskapsskikk.

Konsernets driftsresultat ble 978 millioner kroner og resultat før skatt ble 1,123 milliarder kroner.

Vannkraftproduksjonen i første halvår var 4961 gigawattimer, en økning på 2 prosent. Gjennomsnittlig spotpris i første halvår var 20,5 øre per kilowattime, en nedgang på 2 prosent fra året før.

— Gode bidrag fra konsernets sikringsaktiviteter på kraft har medført at konsernets oppnådde priser er høyere enn spotprisene, og omtrent på samme nivå som i fjor, skriver Agder Energi i kvartalsrapporten.

Mye vann

Ressurssituasjonen er fortsatt vesentlig bedre enn normalt og med normal ressurstilgang fremover forventer derfor Agder Energi en høy vannkraftproduksjon i 2015. Hovedforskjellen mellom resultater rapportert i henhold til GRS og IFRS er at verdiendringer på urealiserte kraft- valuta og rentekontrakter inngår i IFRS. Disse verdiendringene bidro i 1. halvår med 398 millioner kroner før skatt, mens tilsvarende tall i fjor var minus 42 millioner kroner.