Jens I. Kobro, advokat i Advokatfirma Ræder, representerer 19 småsparere som alle tok opp lån hos DNB, investerte i identiske produkter som Ivar Petter Røeggen – og tapte. For Kobros klienter dreier seg om investeringer fra rundt en halv million kroner opp til flere millioner. Etter Røeggen-dommen før påske ventet Kobro at DNB ville komme på banen.

— Jeg er ikke overrasket over at DNB nå gjør opp med andre som har kjøpt samme produkt som Røeggen. Slik jeg kan forstå vil dette gjelde mine 19 klienter også, sier Kobro.

Jens I. Kobro, advokat i Advokatfirma Ræder, representerer 19 småsparere som alle tok opp lån hos DNB og investerte i identiske produkter som Ivar Petter Røeggen. Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix

Advokaten forteller at han først forsøkte å ta ut et gruppesøksmål for de 19 klientene. Det ble avvist av domstolen. Et slikt gruppesøksmål ville ha avbrutt foreldelsesfristen for alle med de nøyaktig samme produktene.

— Deretter har vi tatt ut individuelle søksmål for hver og en av dem, men de skal behandles sammen. Den saken ble stanset i påvente av Røeggen-dommen, sier Kobro.

DNB har ikke tatt kontakt

Han har foreløpig ikke hørt noe fra DNBs advokater, men regner med de vil ta kontakt snart.

- Da blir det ingen ny rettsrunde for dine klienter?

— Etter all sannsynlighet blir det ikke det, men vi kan ikke sette to streker under det svaret før vi har snakket med bankens prosessfullmektig og fått en løsning, sier Kobro.