— Det var riktig å rydde litt. Vi har hatt fantastiske år og jobbet veldig godt sammen, sier styreleder Jon Bjørgum, som fra 1998 utviklet Sandens-kvartalet sammen med Bruskeland.

Steinar Bruskeland. Foto: Arkivfoto

Etter å ha kjempet mot hverandre i flere budrunder, fant de to sammen med investorene Ivar Mjåland og Kurt Mosvold i 2004. Deres første handel ble kvartal 32, som kostet om lag 150 millioner kroner.

Bytter mot Havnekvartalet

Christiansholm Eiendom AS ble formelt etablert i 2008, og er i dag den klart største eiendomsbesitteren sentralt i byen med 44.000 kvadratmeter gulv. Fra 2012 ble Ole Ragnar Olsen med på eiersiden.

Selskapet har gjort det til sin oppgave å utvikle city-delen av Kvadraturen, som omfatter forretningskvartalene mellom Festningsgata og Vestre Strandgate.

Bruskeland har nå byttet bort sine 12,5 prosent av aksjene i Christiansholm mot kontrollen (80 prosent) over Havnekvartalet, der Terje Marcussen eier 20 prosent.

Havnekvartalet i Vestre Strandgate. Foto: Arkivfoto

Det betyr at Mjåland og Olsen nå har 30 prosent hver seg, Mosvold 25 og Bjørgum 15 prosent i Christiansholm.

Kapitalbehov til kvartal 32

— Styret har fattet vedtak om at dersom vi finner det riktig, tar vi inn ekstern kapital i datterselskapet Kvartal 32 AS, opplyser styrelederen.

Som Fædrelandsvennen skrev onsdag, planlegger selskapet nå sitt største prosjekt:

Ombygging av kvartal 32 langs Nedre Torv til 450 millioner kroner.

Andre sentrale eiendommer i porteføljen er Postgården, Eventyrgården og Markens gate 30 (M30).

Investorene sier de har de lange brillene på, dermed tar det noen år før de går i pluss. I 2013 endte inntektene på 55 millioner kroner, mens resultatet ble 26,3 millioner i minus.