— For øyeblikket ønsker de tillitsvalgte i MHWirth ikke å uttale seg. Vi har ikke mer å si enn vi på det sterkest beklager det som har skjedd, men ser ikke noen vei utenom, i lys av dagens markedssituasjon, skriver Asbjørn Michailoff Pettersen i en e-post til Fædrelandsvennen. Han er tillitsvalgt for de Nito-ansatte i MHWirth.

Fra annet hold erfarer Fædrelandsvennen at bemanningsreduksjonene er tenkt å gå rimelig raskt; alle de direkte berørte vil ha fått sine oppsigelser innen utgangen av mars. Med tre måneders oppsigelsestid betyr det at de vil være ute av døra innen 30. juni. Det skal ikke gis sluttpakker, men bedriften vil sørge for et virkemiddelapparat som skal bistå overtallige med å skaffe seg nytt arbeid.Hva de 100 millioner kronene som omstillingene vil koste MHWirth består av, når det ikke vil bli gitt sluttpakker, er uvisst. En ikke ubetydelig andel av de ansatte er imidlertid i aldersgruppen 60 pluss — enkelte sågar forbi normal pensjonsalder - og tilbud om gavepensjon kan tenkes.

Når det gjelder kriterier for å velge ut hvem som må gå, vektlegges «kritisk kompetanse», sammen med ansiennitet og fagenhetenes sammensetning. Enkelte må nok også være forberedt på å utføre nye oppgaver.

Fædrelandsvennen får ellers bekreftet at det hersker en viss uro for at arbeidsoppgaver som utføres i Norge og Kristiansand, kan komme til å bli «outsourcet» til lavkostland. Men vel å merke er intet konkret sagt om slike tiltak.

Via kommunikasjonsmedarbeider Moa Tyborn bekrefter for øvrig MHWirths toppsjef, Roy A. Dyrseth, at «selskapet har vært i tett og god dialog med de tillitsvalgte gjennom hele prosessen. Vi setter pris på det gode samarbeidet mellom selskapet og de tillitsvalgte.»