KRISTIANSAND: — Dette er den største og beste nyheten Sørlandet har fått i år. Det er veldig gledelig, sier Jørgen Kristiansen til Fædrelandsvennen.

Varaordføreren sier han ikke kjente til prosjektet før han åpnet Fædrelandsvennen i dag tidlig. Han fikk invitasjon til pressekonferansen i går, men ante ikke omfanget av satsningen.

— Vi har utfordrert næringslivet i landsdelen, særlig innenfor oljenæringen, til å peke på ulike tiltak som vi politisk kan jobbe for. I tillegg til vanlige ting som barnehageplasser, båtplasser og lignende, er gode flyforbindelser et av punktene som stadig vender tilbake. Dette er selvsagt gledelig for vanlige folk som slipper og reise til Torp og Stavanger for å dra på feriereise, men vel så viktig i et næringspolitisk perspektiv, sier Kristiansen.- Har du tro på satsningen?

— Det er jo det som blir det spennende å følge med på. I 80-tallsfilmen om Wall Street sier Gordon Gekko, "ikke kjøpt flyaksjer, fagforeningene er for sterke". Det ligger noe der. Man ser nå at Norwegian møter på denne problemstillingen når de har vokst seg store. Men på den annen side så tror jeg det er det markedsmessig grunnlag i landsdelen for et flyselskap av denne typen. Nå har vi et felles ansvar i regionen for å markedsføre dette tilbudet slik at det blir, sier Kristiansen.