Rett etter at handelen åpnet på Oslo Børs, falt aksjekursen i Norwegians eierselskap Norwegian Air Shuttle med 6,4 prosent.

Utover formiddagen steg kursen litt. Ved 11.30-tiden var kursfallet på 4,3 prosent.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos eier indirekte cirka 20 prosent av selskapet, og har dermed et papirtap på 223 millioner kroner på aksjekursfallet siden torsdag i forrige uke.

Fortsatt over bunnoteringen

Aksjen ble omsatt for 216 kroner og er fortsatt godt over den foreløpig siste bunnoteringen på 187 kroner i oktober i fjor.

Flyselskapet har fått juling på Børsen siden årsskiftet. Det er ikke bare konflikten med piloten som svekker tilliten til selskapet.

Norwegian tapte 1,6 milliarder kroner i fjor, noe som har bidratt til å svekke tilliten til selskapet i aksjemarkedet de siste ukene.

Siden toppnoteringen i januar har aksjekursen stupt med 34,5 prosent.

Selskapet har penger på bok

Norwegian kommer til å overleve en streik, mener analytikeren Dag Togo Jensen i Handelsbanken Capital Markets i København.

– Norwegian har mulighet til å selge fly til en tredjepart og leie dem tilbake, og på den måten få frigjort kontanter. Man skal også huske på at streiken kommer i lavsesongen, samtidig som selskapet har kontanter i balansen, sier han til Finansavisen.

Han mener selskapet ikke kommer til å be aksjonærene om penger for å holde selskapet i luften, til tross for at en langvarig streik kan være svært kostbar.

Norwegian hadde en kontantbeholdning på rundt 2 milliarder kroner ved utgangen av 2014. — I det helt korte bildet så vil nok ikke dette koste dem så mye, men hvis det varer inn mot påske, som er høysesong, så begynner det å koste penger, sier analytiker Haakon Aschehoug i DNB Markets til nyhetsbyrået Reuters.

— Finner de en løsning denne eller neste uke er det ikke så dramatisk, legger han til.