Søgne og Greipstad Sparebank hadde rentemøte på mandag og besluttet og kutte boliglånsrentene med inntil 0,15 prosentpoeng. Foto: Tore André Baardsen

Før helga annonserte Sparebanken Sør, Spareskillingsbanken og Lillesands Sparebank sine rentekutt.

Nå følger konkurrentene øverst i Setesdalen og i nabokommunen til Kristiansand etter.

Fyrsteheimslån

"Vi innfører som fleire andre bankar eit nytt produkt, Fyrsteheimslån, retta mot ungdom som skal etablere seg med sin fyrste bustad. Nominell rente er 1,95 prosent," skriver administrerende banksjef i Valle Sparebank, Vidar H. Homme, i en e-post til Fædrelandsvennen.

Søgne og Greipstad Sparebank hadde rentemøte på mandag og besluttet og kutte boliglånsrentene med inntil 0,15 prosentpoeng. Foto: Tore André Baardsen

Det samme gjør Søgne og Greipstad Sparebank. Dermed kan låntakere som skal etablere seg for første gang velge og vrake i lånetilbud på 1-tallet.

Klatrer på listen

Begge de to lokale sparebankene kutter også i rentesatsene for ordinære boliglån med inntil 0,15 prosentpoeng.

Valle Sparebank utvider også belåningsgraden fra 60 til 75 prosent sikkerhet for sin beste rente til ordinære boliglån. Det betyr i praksis at du kan låne mer på boligen din enn før til samme rente.

Samtidig klatrer sparebanken øverst i Setesdalen også flere plasser på listen over de billigste sørlandsbankene, på nivå med Søgne og Greipstad Sparebank, men like bak Spareskillingsbanken og Lillesands Sparebank.

Men Landkreditt fortsatt billigst

Billigst nasjonalt er fortsatt Landkreditt Bank. Med en nominell rente på 1,99 prosent, og en effektiv rente på 2,01 prosent (med 25 års nedbetaling, journ.anm.), sparer du drøye 3300 kroner i renteutgifter etter skatt for første år av lånets løpetid, sammenlignet med beste sørlandsbank.