Det er andre år på rad at Sonys elektronikkavdeling går med underskudd, skriver nyhetsbyrået Bloomberg.

I fjor avsto tidligere Sony-toppsjef Howard Stringer og etterfølgeren Kazuo Hirai fra bonusutbetalinger, mens Hirai i år foreslo at han selv og rundt 40 andre ledere ikke skal få bonus.

Bonusene utgjør 30 til 50 prosent av sjefenes lønn, men Sony vil ikke ut nøyaktig hvor mye dette utgjør i penger.

Nye satsningsområder

Hirai lovte å blåse nytt liv i Sonys elektronikkavdeling da han tok over i april i fjor. 52-åringen tok blant annet mål av seg til å kutte 10.000 arbeidsplasser og bevege selskapet bort fra den ulønnsomme produksjonen av TV-apparater. Hirai ønsker i stedet å satse på spill, kameraer, mobiltelefoner og nettbrett. Sony har de siste årene tapt mye terreng til amerikanske Apple og sørkoreanske Samsung.

Rapporterte overskudd

Talskvinne for Sony, Yu Kikuchi, opplyser at bonusene egentlig skulle blitt utbetalt etter et aksjonærmøte i juni, men at dette ble avblåst etter at styret stilte seg bak Hirais forslag om å droppe utbetalingene.

Sony vil ikke ut med hvor stort underskudd elektronikkdelen av selskapet gikk med. Som helhet kunne imidlertid Sony kunngjøre sitt første netto overskudd på fem år i forrige uke, blant annet hjulpet av en svakere yen og salg av eiendom og aksjer.