I kvartfinalen feide Hamran Snekkerverksted lillesandsbedriften Vertech Offshore av banen med 91 mot ni prosent av stemmene.

Den familieeide, trebearbeidende bedriften med 26 ansatte, holder til på Hamran i Snartemo. Og mens Snartemo er kjent for det vakre Snartemosverdet fra 500-tallet, forbindes vår tids Hamran med eksklusive kjøkken. Åpenbart er også en sterk, patriotisk allianse av indre Agders befolkning og fornøyde kjøkkenkunder. Ryktene sier at minst én ordfører engasjerte seg da Hamran slo Vertech knock out. Minst.

Årets-sørlandsbedrift_front-logo.png

— Moro å gå videre. Og folk engasjerer seg virkelig. "Eg he stemt på dykke", får jeg høre hver gang jeg er på butikken, forteller Trond Hamran.Han bekrefter at det er mobilisert for hjørnesteinsbedriften, også via bransjeorganisasjonen Norsk Trevare.

— Vi trenger positiv oppmerksomhet rundt vår bransje, ikke minst i indre Agder.

Vil du stemme på Hamran Snekkerverksted: Send BEDRIFT 3 til 03811 innen onsdag klokken 21.00. (Kun én stemme per mobiltelefon, vanlig sms-takst.)

I onsdagens andre semifinalehjørne står den profilerte turtøyprodusenten Stormberg, anført av gründer Steinar J. Olsen – en meget bevisst bruker av sosiale medier. I kvartfinalen mandag slo Stormberg rivalen Netthandelen med 61 mot 39 prosent av de avgitte stemmene. Men lite tydet på at Stormberg hadde mobilisert aktivt på nettet.

STORMBERG: Gründer Steinar J. Olsen fronter turtøyprodusenten Stormberg på flere vis: som en sosialt bevisst bedrift, og som aktiv bruker av sosiale medier. Spørsmålet er om Stormberg mobiliserer digitaltroppene for å gå videre i konkurransen om å bli Lesernes Årets Sørlandsbedrift 2012. Foto: Torstein en

— Stemmer det. Vi har valgt ikke å gjøre annet enn å informere de ansatte. Vi legger vekt på at leserne skal bestemme, opplyser Steinar J. Olsen.- Så dere har ikke gått ut på Facebook, for eksempel?

— Nei. Men det er jo over 80.000 som sier at de liker oss på nettsamfunnet, så kanskje vi burde melde fra om hva som er på gang? undrer Olsen seg.

Han legger til:

— I alle tilfeller var det oppmuntrende å gå videre.

Vil du stemme på Stormberg: Send BEDRIFT 6 til 03811 innen onsdag klokken 21.00. (Kun én stemme per mobiltelefon, vanlig sms-takst.)

Torsdag kommer andre semifinale. Der møter Xstrata Nikkelverk Kristiansand Dyrepark.

Fredag går finalen av stabelen. Lørdag får verden vite hvem som ble lesernes Årets Sørlandsbedrift 2012.