KRISTIANSAND: Da stemmene ble talt opp klokka 21.00 tirsdag kveld var det en suveren vinner som kunne innkassere den siste plassen blant Sørlandets topp fire bedrifter.

74 prosent av stemmene gikk til dyre— og fornøyelsesparken rett ved E 18. Dermed skal Kaptein Sabeltann, Julius og resten av dyreparken måle krefter mot Stormberg, Xstrata og Hamran snekkerverksted i semifinalen.

Årets-sørlandsbedrift_front-logo.png

Fra en høyst beskjeden oppstart på landet utenfor Kristiansand i 1964, har dette fenomenet vokst til å bli selve motoren i Sørlandets stadig større reiselivs— og opplevelsesindustri – samtidig som de økonomiske resultatene har kommet seg for alvor. Nesten kontinuerlig har parken utvidet og forbedret seg, senest med Abra Havn som åpnet i år, og med Hakkebakkeskogen som neste prosjekt på blokka.Dyreparken bidrar med så mangt. Barn og voksne får opplevelser for livet innenfor portene. Som stor sesongarbeidsgiver, bidrar parken til å lære ungdom kundebehandling og serviceinnstilling. (Pluss at det er gøy å jobbe der.) Ringvirkningene er formidable.

Semifinalene begynner onsdag.