Hovedtillitsvalgt i Tekna i NOV Norge AS, Tryggve Mikkelsen, sier at det er en tung beskjed å få når bedriften sier at du er overtallig.

— Da er det ikke lett å tenke positivt og konstruktivt. Men når situasjonen er der, og man har fått den tunge beskjeden, så må man raskest mulig begynne å se etter andre muligheter, sier Mikkelsen.

Torsdag fikk de ansatte i hele NOV Norge beskjed om hvor stillingene skal kuttes. Som ventet tas de største kuttene der det er flest ansatte, nemlig i Kristiansand, som her også innbefatter Søgne. Her fjernes 475 stillinger. I Stavanger tas 235, i Oslo 70 og 120 i Molde.

NOV har cirka 4.500 ansatte i Norge, rundt 3000 av dem er i Kristiansand og Søgne. Av de 1500 som må slutte i NOV er 900 fast ansatte og 600 innleide.

Opp mot 1000 totalt

Fra Kristiansand utvikles, markedsføres og leveres boreutstyr, som jo nesten ingen kjøper for tiden. At ikke Kristiansand er enda hardere rammet av oppsigelser, relativt sett, har kommunikasjonsdirektør Dag Nordbø følgende forklaring på:

— Hovedtyngden av de 600 innleide medarbeiderne som også må forlate oss, har hatt tilhold i Kristiansand. Jeg sier "har hatt" fordi de fleste av dem allerede er ute. Kontraktene deres er ikke blitt fornyet når de har gått ut.

Dermed er det anslagsvis mellom 800 og 1000 som totalt sett vil ha forlatt NOVs avdelinger i Kristiansand og Søgne før året er omme.

Ikke overrasket

— Tallene er ikke veldig overraskende. Vi i Kristiansand er størst, og det tas flest her. Men det er klart at det er mange også de andre stedene, sier Mikkelsen.

Den Tekna-tillitsvalgte mener at kuttprosessen til nå har vært ryddig.

— Både lovverket og avtaleverket er fulgt, sier Mikkelsen.

Han sier at beskjedene håndteres på forskjellige måter blant de ansatte.

— Noen er vant til å skifte jobb og de har kanskje skiftet bransje tidligere. De ser kanskje noe lettere på situasjonen. Andre har vært mer låst til bedriften og bransjen, og ser for seg et tyngre løp frem mot ny jobb. Det er eksempler på begge deler her hos oss, sier Mikkelsen.

Mye kompetanse

Han opplyser at NOV og Nav sammen med en tredje aktør har laget et karrieresenter der de skal hjelpe oppsagte videre på jobbmarkedet.

Det kommer ut mange mennesker med høy kompetanse

— Det kommer ut mange mennesker med høy kompetanse. Jeg vil sammenligne litt med da Ericsson i Grimstad foretok store kutt for en del år siden. Da kom det mange ut med høy kompetanse på mobile nettverk og andre ting. Det førte til oppstart av andre teknologibedrifter, sier Mikkelsen.

Han tror kompetansen til de NOV-ansatte er anvendbar i flere bedrifter.

— Her er mange som kan mye om kontrollsystemer, hydraulikk og mange andre ting, sier Mikkelsen.