Aksjene overtas av investeringsselskapet Norvestor.

— Vi er veldig godt fornøyd med vår nye eier som vi har lært å kjenne gjennom forhandlingene i høst. Norvestor vil fortsette med samme strategi, der vi satser videre på organisk vekst og mulige oppkjøp fra vår base i Kristiansand, sier administrerende direktør i Phonero, Thore Berthelsen, til Fædrelandsvennen.

— Vil oppkjøpet medføre endringer i organisasjonen?

— Nei, det blir samme ledergruppe og ingen merkbare endringer for de ansatte, svarer Berthelsen.

Administrerende direktør Thore Berthelsen er godt fornøyd med ny eier. Her sammen med direktør for kundetjenester, Linda Ulvedal Berg. Foto: Reidar Kollstad

— Riktig å ta gevinst

Nedsalget ble kjent gjennom en børsmelding på Oslo Børs mandag.

Investeringsdirektør i Kistefos, Gunnar Jacobsen, sier i en pressemelding at man i løpet av 2015 har vurdert ulike strategiske løsninger for Phonero etter interesse fra flere aktører i markedet.

— Fjorårets kjøp av Ventelo og ledelsens senere integrasjon har vært svært vellykket og vi synes det er riktig å ta gevinst, skriver Jacobsen.

- Spennende investeringsmulighet

Det er det norske private equity-selskapet Norvestor Equity som tar over eierandelen til Kistefos. Dette skjer gjennom et nyopprettet selskap kontrollert av Norvestor V.I. LP, som er et fond forvaltet av nevnte Norvestor Equity.

— Vi har fulgt Phonero og deres ledergruppe i flere år. Norvestor mener Phonero er en spennende investeringsmulighet med sin rendyrkede tilbud, sterke markedsposisjon og skalerbare forretningsmodell rettet mot et attraktivt nisjemarked, sier partner Christian Melby i Norvestor Equity i en pressemelding.

Beholder 20 prosent

Kistefos mottar et samlet vederlag for sin eierandel på ca 758 millioner kroner, som innebærer en regnskapsmessig gevinst på 681 millioner.

Gjennom en reinvestering på cirka 152 millioner kroner, vil Kistefos fortsatt være en betydningsfull eier med ca 20 prosent av aksjene i Phonero. Øvrige aksjonærer blir selskapets ledelse samt eksisterende aksjonærer.