Flere hundre mennesker hadde møtt opp for å hedre de fem avdøde nordmennene i Håkonshallen i Bergen klokken 12 mandag.

Sterkt preget konsernsjef

Den kjente trompetisten Ole Edvard Antonsen åpnet seremonien, før en svært preget konsernsjef i Statoil tok ordet.

— Vi er samlet i fortvilelse og sorg over tapet av fem menn. Mange har ventet lenge på å få svar. Uvissheten har vært tung, men det ble dessverre ikke trøst i det svaret vi fikk til slutt. Fem menn er brått revet bord, uskyldige ofre for brutal terrorisme. Det kjennes utrettferdig og meningsløst, sa Helge Lund.

Fem levende lys ved siden av fem portrettbilder av de avdøde var satt opp helt foran i Håkonshallen.

De norske Statoil-ansatte som ble drept i angrepet var Tore Bech, Victor Sneberg, Thomas Snekkevik, Hans M. Bjone og Alf Vik.

— De mistet sitt liv på jobb for Statoil

— Foreldre, ektefeller, barn, kjærester, familie, venner og kolleger: I dag står vi samlet og minnes Alf, Hans, Thomas, Tore, og Victor med dypt respekt. Våre tanker går til alle pårørende - til dere som har mistet deres nærmeste. Vi ønsker dere styrke og mot til å minnes dem, og livsmot og krefter til å gå fremover, sa Lund.

— Det hjelper å stå sammen når veien fremover er vanskelig. Møtet med døden er livets største prøvelse. Statoil har mistet fem dyktige menn, og vi er fyllt av erbødighet for dem. De mistet sitt liv for jobb på Statoil. Vi er samlet her i savn og sorg - vi får ikke våre døde tilbake, men vi skal foresøke å føre arven etter dem sa Statoils konsernsjef, før de fem ble minnet med ett minutts stillhet.

Borten Moe: Mange føler med dere

Olje— og energiminister Ola Borten Moe var også til stede.

— På vegne av Regjeringen vil jeg få uttrykke vår dypeste medfølelse. Alt tap av menneskeliv ved ulykker eller sykdom er tragisk, men når det i tillegg er gjort med vilje blir det mer meningsløst og mer smertefullt. Det er derfor så mange føler med dere i sorgen i dag - en hel verden har markert sin avsky mot terroren, sa Borten Moe.