Baard Nilsen viser frem IMS-døra, en vanntett ståldør til bruk på skip og offshore som IMS Group er verdensledende på. Døra på bildet er en demodør selskapet tar med seg på presentasjoner. Foto: Richard Nodeland
Fra produksjonshallen til IMS Group på Akland i Risør. Foto: Richard Nodeland
Baard Nilsen viser frem IMS-døra, en vanntett ståldør til bruk på skip og offshore som IMS Group er verdensledende på. Foto: Richard Nodeland

— En av grunnene til at vi er verdens største produsent av vanntette dører til skip og offshore er at vi er den eneste produsenten som klarer å lage ei dør som er flat i bunnen, sier administrerende direktør i IMS Group, Roy Langseth.

Årets-sørlandsbedrift.jpg

Og med flat bunn mener han en dørlist som er 12 millimeter tykk og dermed lav nok til at traller fint kan forsere døra uten problemer. Noe som er viktig om bord på skip.

— Skal man få dette til med konkurrentenes produkter må man skjære seg ned i gulvet. Det vil de fleste unngå, forteller Langseth videre.

Les også:

En halv milliard

I år bikker omsetningen en halv milliard kroner. Over 1000 dører vil bli solgt til cruiseskip, ferjer, supplybåter og offshoreinstallasjoner.

Fra produksjonshallen til IMS Group på Akland i Risør. Foto: Richard Nodeland

Innen 2019 er målet å passere 1 milliard kroner i omsetning.— Vi skal ha en jevn, fin økning på alle forretningsområder, samt et par oppkjøp innenfor vår bransje. Det blir også lansering av to nye produkter i dørsegmentet, sier Langseth, som ikke vil avsløre detaljer.

Les også:

Reodor Felgen

IMS Group, eller Industri og Montasjeservice som det het da det ble etablert i 1978, er et selskap eid av grunnleggeren Rolf Nilsen og fire av hans sønner: Kristoffer, Roland, Øyvind og Baard Nilsen.

— Nilsen kommer opprinnelig fra Drammen, men landet her når han lette etter lokaler for sin mekaniske industri, forteller Langseth, som karakteriserer selskapets grunnlegger som en gründer og en Reodor Felgen.

Nå bor Rolf Nilsen i USA, mens de fire sønnene leder hver sin avdeling i den verdensledende familiebedriften.

— Heldigvis er ingen av dem glad i administrasjon eller personal og ute etter sjefsstolen, sier administrerende direktør humrende.

Baard Nilsen viser frem IMS-døra, en vanntett ståldør til bruk på skip og offshore som IMS Group er verdensledende på. Døra på bildet er en demodør selskapet tar med seg på presentasjoner. Foto: Richard Nodeland

Noe deleier og leder for produktutvikling, Baard Nilsen, kan bekrefte.— Ingen av oss vil bli daglig leder, og vi brødrene tråkker ikke i hverandres bed, sier han.

Les også:

Sju underavdelinger

IMS Group er organisert i sju underavdelinger: vanntette dører, sikkerhetsvinduer, maskinering, laserkutting, automasjon, ettermarked og oljerensing.

— Tidligere var vi organisert i én sekk, og ante ikke hvor vi tjente penger. Nå har vi delt opp i de ovennevnte forretningsområdene, og har stor kontroll over hvor vi tjener penger, sier Langseth.

Datterselskapet TeamTec, som leverer forbrenningsovner til bruk på skip, er en av inntektskildene med en omsetning på 146 millioner kroner.

Underavdelingene automasjon, maskinering og laserkutting, som i tillegg til produksjon av deler til IMS-døra også driver salg til eksterne kunder, er en annen.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Sørlandsparken

— Automasjonsavdelingen begynte med at vi ville lage styringssystemet for døra vår selv. Etter å ha drevet med dette i mange år, gikk det opp for oss at vi var gode på dette, og kunne levere til eksterne kunder også, sier Langseth.

Oddvar Hansen viser frem styreskap for vanntette dører til mindre skip. Hansen jobber i produksjonen til IMS Automasjon på Krana i Risør. Foto: Richard Nodeland

Så gode har de vært at IMS Group har åpnet en avdeling i Sørlandsparken også.— Det er delvis grunnet arbeidskraft, da Risør er støvsugd for elektrikere, og delvis for å få flere kunder i og rundt Kristiansand, opplyser IMS-sjefen.

Avdelingen er så vidt i gang med produksjonsleder og tre ansatte.

— Det vi ikke klarer å gjøre her i Risør, sender vi til Kristiansand. Og når kristiansanderne oppdager oss, blir det forhåpentligvis mer, sier han.