Gründerne Lisa Østvedt Gustafsson og Siri Urdal Bakke i Morild Norway er fornøyde med å ha blitt Folkets favoritt. Her avbildet med produktidéen sin, luer og skjerf med innevevde reflekstråder. Foto: Morild

— Så gøy! En god oppmuntring i julerushet! erklærer en oppglødd Trond Gabrielsen, Cemo-gründer sammen med Per Ole Pedersen.

Han forteller at det ble mobilisert kraftig mandag kveld, da det ble klart at Morild ledet knapt.

Aarets-Sorlandsbedrift_300x400.png

Les også:

Jevnt hele veien

Det var nemlig jevnt helt inn til målstreken da kaffe-, te— og krydderbedriften Cemo fra Søgne møtte kristiansandsbedriften Morild Norway, som produserer moteriktige plagg med innevevde reflekstråder, til kvartfinale.

Men til slutt var det altså Cemo som trakk det lengste strået og vant kvartfinalen med 1003 stemmer mot Morilds 973 stemmer, etter Morild hadde ligget et lite hestehode foran i konkurransen fram til mandag kveld.

— Vi kontaktet hele vårt nettverk, både i Søgne og andre steder. Det gjorde tydeligvis utslaget, bemerker Gabrielsen.

Les også:

— Bare vært moro

— Vi er kjempefornøyd med å ha blitt stemt fram som Folkets finalist, sier en fattet Siri Urdal Bakke, en av gründerne i Morild.

Hun var forberedt på tøff kamp mot en større bedrift.

— Da vi så IK Start gikk ut på Facebook og oppfordret til å stemme på Cemo og Lars Martin Engedal (nåværende Cemo-ansatt, tidligere Start-spiller, red.anm.), skjønte vi det ble hard kamp. Men dette har bare vært moro, sier Bakke.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Møter vinneren av neste kvartfinale

I semifinalen vil Cemo møte vinneren av den andre kvartfinalen som starter allerede onsdag.

Der er det duket for teknologioppgjøret mellom Air Products, kristiansandsbedriften som er verdensledende på nitrogengeneratorer, og IMS Group, Risør-bedriften som er verdensledende på vanntette skyvedører i stål.