OSLO: – Vi synes dette er et forsøk på å skaffe seg billig arbeidskraft, så vi vil nok fortsatt stå på at vår løsning er best, sier nestleder i LO, Tor-Arne Solbakken til NRK.

Stormberg-sjef Steinar Olsen ønsker at staten bidrar med halve lønnen til personer som har vært utenfor arbeidslivet i minst to år, samt sløyfe arbeidsgiveravgiften for å gjøre det enklere å ansette flyktninger og andre som har falt utenfor arbeidsmarkedet.

LO mener derimot det er bedre å bruke NAV-ordningen med lønnstilskudd til arbeidsgivere som ansetter flyktninger.

– Vi har sammen med NHO foreslått at man i større utstrekning bruker lønnstilskudd som administreres av Nav. Det er en betraktelig bedre ordning, sammenlignet med mer løse skattelettelser, sier nestleder i LO, Tor-Arne Solbakken.

LO-nestleder Tor-Arne Solbakken taler under åpningen av LOs dialogkonferanse om tillit og trygghet på Oslo Kongressenter fredag formiddag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Olsen sier han mener det er viktig å vurdere alle forslag som kan bidra til at folk kommer ut av en passiv stønadstilværelse og inn i arbeid.

– I Norge er mange uten jobb og utdanning, og det er i tillegg mange flyktninger som sliter med å finne plass i arbeidsmarkedet. Da er det viktig at man tør å tenke nytt for å få dem i jobb, sier Stormberg.