Minst tre mennesker har omkommet i ulykken. Lørdag kveld var rundt 40 passasjerer fortsatt savnet. Nå skal kapteinen på cruiseskipet Francesco Schettino være pågrepet.

Haner under etterforskning for uaktsomt drap, sier en representant for den lokalepåtalemyndigheten i Grosetto i Italia ifølge CNN.

Kapteinen hadde tidligere på kvelden blitt avhørt av etterforskere i PortoSanto Stefano om hendelsesforløpet. De lurte på hvorfor skipet ikke sendte utet ”mayday” under ulykken.

— For øyeblikket kan vi ikke utelukke at skipet hadde noen form for tekniskeproblemer, og av den grunn beveget seg mot kysten for å å redde passasjerene,mannskapet og båten. Men de sendte ikke ut et ”mayday”. Skipet kom i kontaktmed oss da evakueringsprosedyrene allerede var i gang, sa Emilio Del Santo iLivornos kystvakt til CNN før pågripelsen.

Han er også mistenkt for å ha forlatt skipet før alle passasjerene var reddet.

Lørdag kveld blir kapteinen avhørt av sjefsanklager Francesco di Grosseto Verus, sombesluttet at han skulle pågripes. Førstestyrmann Ciro Ambrosio skal også værepågrepet.

Tidligere lørdag forklarte cruiseskipets kaptein Francesco Schettino italiensk TV at fartøyet hadde truffet et fjellutspring mens det befant seg i farvann som ifølge kartet skulle være trygge. Han har uttalt at skjæret ikke var på kartet og at det derfor var umulig for han å vite at han ikke kunne kjøre der.

– Mens vi beveget oss på marsjhastighet, traff vi et fjellutspring. Ifølge sjøkartet skulle det vært nok vann under oss, sa han.

Flere vitner mener derimot at han seilte alt for nære land, og den italienske kystvakten sier til CNN at skipet var ca 4 km utenfor ruten.

Kystvakten har sagt at dykkere har klart å sikre skipets ferdskriver, som sannsynligvisinneholder informasjon om skipets nøyaktige rute og opptak av samtaler mellom mannskapet.