50-70 personer var lørdag ettermiddag fortsatt savnet fra det italienske cruiseskipet Costa Concordia som gikk på grunn kvelden før. En norsk kvinne som var om bord, er imidlertid i god behold.

— Pluttselig hørte vi et smell. Glass og tallerkner falt i bakken og vi gikk ut av spisesalen, men ble fortalt at det ikke var noen fare, sier Christine Hammer fra Tyskland til nyhetsbyrået AP. Hun satt og spiste da grunnstøtingen skjedde.

Flere passasjerer forteller at i godt og vel 45 minutter ble de fortalt at det kun var et tekninsk problem. Noen gikk likevel og hentet redningsvestene sine og gikk til livbåtene.

Ved livbåtene skal besetningen ha drøyet med å starte evakuering — til tross for at skipet krenget sterkt.

— Vi måtte rope til besetningen for å få dem til å låre livbåtene, forteller Mike van Dijk, 54, fra Sør Afrika. - Vi sto i korridorene, mens de nektet oss å gå i båtene.

Selv om mange av passasjerene hadde vært på skipet i flere dager, var ikke en rutineøvelse av evakuering planlagt før lørdag ettermiddag.

— Alt var så uorganisert, det skulle være øvelse lørdag klokken fem, sier Melissa Goduti, 28, USA, som gikk om bord bare noen timer før ulykken.

— Vi tullet "Tenk om noe skjedde i dag."

- Ta babyen min

Lyset gikk under grunnstøtingen, og mange måtte krabbe gjennom nesten vertikale ganger på skipet for å komme til livbåtene.

— Vi krabbet opp gangene kun med lys fra redningsvestene, forteller Georgia Ananias, USA. - Vi kunne høre tallerkner knuse og mennesker dunke i veggen.

Ananais forteller at hun fikk lent seg mot veggen for å holde balansen, da et argentisk par ga henne deres 3 år gamle datter fordi de ikke klarte å holde seg på bena mens skipet sjanglet.— Han sa "ta babyen min." Jeg tok tak i barnet, men ble dyttet og ville ikke at hun skulle falle ned trappen, så jeg ga det tilbake, sier hun.

— Jeg trodde dette var slutten og tenkte at de burde være sammen med barnet sitt, forteller Ananais gråtkvalt. - Jeg lurer på hvor de er nå.

Tre døde

Foreløpig er tre bekreftet omkomne etter å ha blitt funnet i sjøen. En av dem skal være en ansatt fra Peru, skriver AP. Det er fortsatt 69 savnede og italienske dykkere er på stedet.

Det var om lag 3.200 passasjerer og et mannskap på 1.000 om bord på cruiseskipet fredag kveld. 52 skal ha vært barn under seks år, i følge Sky News.