— En av de største avtalene vi har inngått, konstaterer konsernsjef Marvin Jensen i OneCo på Andøya i Kristiansand.

I løpet av 2015, 2016 og 2017 skal alle dagens 190.000 «dumme» strømmålere på Agder være byttet ut med nye og «smarte» målere. Når elektrikerne ringer på døra, jobber de for OneCo.

Mye innleie

— Det kan bli litt oppbemanning, men vi satser på å ta oppdraget unna med de ressursene vi har i dag, pluss innleie, opplyser Marvin Jensen.

— Innleie fra elektrikerfirmaer?

— Nettopp, bekrefter Jensen.

Han kan ellers fortelle at OneCo har inngått en tilsvarende avtale til 150 millioner kroner med Lyse Energi, og forhandler om en enda større kontrakt.

— I tøffe tider er det ekstra hyggelig med denne type oppdrag, sier Marvin Jensen.

Ruller ut

Hos oppdragsgiver Agder Energi Nett bekrefter administrerende direktør Svein Are Folgerø at dette er en stor jobb også der i gården.

— En stor kontrakt, og viktig i forbindelse med utrulling av nye målere på Agder, sier han.

— Blir det slutt på gammeldags måleravlesing?

— Ja. Avlesingsdata sendes nettselskapet automatisk hver time. Det gir mer eksakt informasjon om forbruksmønster, samtidig som kunden får mulighet til energisparing , opplyser Folgerø.

— Litt pikant at OneCo, hvor jo hovedmennene brøt ut av Agder Energi-eide Otera i sin tid, får en så stor jobb for nettopp Agder Energi?

— Kontrakten er med Ager Energi Nett og vi har kun vært opptatt av kriterier som kvalitet og pris. Det må vi være, også fordi det jo er våre kunder som til sjuende og sist skal betale for dette.