— Det blir spennende og jeg går til jobben med ydmykhet, sier Solveig Roland Svendsberget (44). Juristen er kemner i kristiansandsregionen, men fra årsskiftet blir hun assisterende universitetsdirektør ved UiA. Dermed får universitetet en kvinnelig topplederduo på administrativ side, i og med at Seunn Smith-Tønnessen overtar etter Tor A. Aagedal som universitetsdirektør - mens Frank Reichert inntar rektorkontoret som Torunn Lauvdal har hatt i to perioder.

I styret for Diakonhjemmet

Til UiAs hjemmeside forteller Solveig Roland Svendsberget at hun ser på UiA som en stor, variert og spennende virksomhet, avgjørende for utviklingen i regionen. Og selv om hennes primære bakgrunn er en annen, har hun også erfaring med universitets- og høyskolesektoren; de sju siste årene har hun sittet i hovedstyret for Diakonhjemmet i Oslo.

— Mange styresaker er forbausende like de jeg står overfor i mitt daglige virke som kemner. Statlige styringssystem og finansiering, utfordringer med for liten nasjonal samhandling i digitaliseringsløsninger, ledelse av kompetansearbeidsplasser og økende omstillingstakt er eksempler, sier hun.

André Tofteland blir fakultetsdirektør for Handelshøyskolen ved UiA. Foto: UiA

Tofteland bytter sideOg så blir André Tofteland fakultetsdirektør for Handelshøyskolen ved UiA, når økonomi— og samfunnsvitenskapsmiljøene skiller endelig lag fra årsskiftet. Økonomen Tofteland har jobbet på faglig side til nå, sist som instituttleder ved Institutt for økonomi. Nå skifter han altså over til administrativ side.

Per Sigurd Sørensen, som har vært fakultetsdirektør for både økonomi- og samfunnsvitenskapsmiljøene til nå, fortsetter som direktør for Fakultet for samfunnsvitenskap.