VEGÅRSHEI: — Grunnlaget for å utvide siktelsen er at vi har kommet over ytterligere låneengasjementer uten tilfredsstillende sikkerhet. Dette har skjedd i perioden mellom juni 2007 og februar 2012, sier politiadvokat Geir Magne Søfteland til fvn.no.

Nå er siktelsen utvidet til 14,8 millioner kroner. Tidligere er banksjef Øyvind Tveide siktet for å ha lånt 11,6 millioner kroner til en uføretrygdet 64-åring. 64-åringen er sammen med sin samboer, sin datter og hennes mann siktet i saken.

Tveide skal ikke ha hatt noen relasjon til disse kundene, eller kundene som har fått lån i de nyeste sakene.

— Ventet på pensjonspenger

Agderpostenmelder at den grovt helerisiktede uførepensjonisten (64) skal ha forklart at han i fjor ventet på utbetaling fra et stort pensjonsfond i utlandet.

I politiavhør har han hevdet at overføringen ble stoppet fordi utbetalerne mistenkte at pengene skulle finansiere terror.

Under dagens fengslingsmøte krevde Tveide seg løslatt, mens politiet ønsker ytterligere to uker i varetekt med brev- og besøksforbud for den siktede. Politiet fikk medhold.

Politiet ba om det samme for en mann som er siktet i samme sak, og vil i morgen be om fortsatt fengsling av den siktede kvinnen.

Siktelsen kan bli utvidet

— Vi har gjort store beslag i blant annet bankkonti, data, PCer og vi skal nå gå gjennom dette. Hva som ligger vet vi ikke enda, og det er mange vitner som skal avhøres, sier Søfteland.

Han utelukker ikke at siktelsen mot den tidligere banksjefen kan bli utvidet.