ARENDAL: Den 64 år gamle mannen har de siste dagene byttet ut advokat Odd Holck-Steen med den mer profilerte osloadvokaten John Christian Elden. I dag hadde forsvarer og klient sitt første måte ved Åna kretsfengsel på Jæren.

Hevder uskyld

— Han erkjenner ikke straffskyld. Han hevder å ha fått et lån i Vegårshei Sparebank på vanlige vilkår, og han kjenner heller ikke igjen beløpet som har versert de siste dagene, sier Elden til Fædrelandsvennen.

Sammen med sin samboer, sin datter og hennes mann er 64-åringen siktet for å ha mottatt til sammen 11,6 millioner kroner fra banksjef Øyvind Tveide i Vegårshei Sparebank. Banksjefen er siktet for økonomisk utroskap. De andre for heleri eller grovt heleri. Eldens klient er omtalt som hovedmann.

— Banken har fått oversikt over hva han har i sikkerhet, og han skjønner ikke hvorfor han er fengslet, sier Elden. Banksjefen skal ha trodd på 64-åringens lovnader om en gevinst på 30 millioner kroner fra et utenlandsk fond var på vei til mannens konto.

Pyramidespill

I går kveld ble det kjent gjennom Tvedestrandsposten at den siktede kan ha investert i en form for trygdepyramide. Advokat Elden bekrefter at hans klient mener å ha et større pengebeløp til gode i utlandet.

— Hans snakker om en utbetaling fra en investering i Thailand. Jeg er litt usikker på om det er en forsikringsutbetaling eller om det er gevinst på investeringer han har gjort. Jeg har forstått det slik at det er investeringer han regner med å få godt betalt for, sier Elden.

— Er det snakk om så mye som 30 millioner kroner?

— Det er jeg ikke sikker på, men beløpet lyder kjent, sier Elden, som ikke har satt seg inn i om det er realisme i beløpet.