I dag ble det klart atApple trolig introduserer selskapets nyeste nettbrett 7. mars, en uke etter at den argeste konkurrenten Samsung lanserte tre nye modeller.

Nyheten vil trolig sende Apple-kursen enda kraftigere i samme retning som den har fulgt de siste årene når New York-børsen åpner onsdag: Oppover.

Knuser konkurrentene

Apple håver inn penger på salg av bærbare PC-er, smarttelefoner og nettbrett.

Bare de siste tre månedene har selskapets aksjeverdi økt med over 40 prosent, og da markedet stengte i går var Apple verdt 499,2 milliarder dollar.

Det tilsvarer 2772 milliarder norske kroner. Til sammenligning er det norske oljefondet på 3300 milliarder kroner.

Den voldsomme økningen i Apples verdi gjør også at de største konkurrentene nå blir forbigått. Apple er nå større enn IT-gigantene IBM og Microsoft totalt.

De to har tilsammen en markedsverdi på 496 milliarder dollar, tre milliarder mindre enn Apple.

Elektronikkprodusenten Samsung, som er Apples største konkurrent på nettbrettmarkedet, har en markedsverdi på 172 milliarder dollar.

Avkastning: 7600 prosent

Sammenligner man med andre kjente PC-produsenter blir bildet av Apples styrkedemonstrasjon enda klarere. Selskapet er nå 16 ganger mer verdt enn Dell.

For investorer som har kjøpt seg opp i Apple-aksjer er avkasningen enorm. For ti år siden hadde Apple en markedsverdi på rundt ti milliarder dollar, og i april 2003 kunne man sikre seg én Apple-aksje for syv dollar.

I går ble de samme aksjene omsatt for 535 dollar. Det gir en avkastning på hele 7600 prosent.