– Brevet fra Aten er ikke et reelt forslag til en løsning,sier den tyske regjeringstalsmannen Martin Jäger ifølge nyhetsbyråene NTB og DPA.

– Det har som mål å sikre overgangsfinansiering uten åinnfri vilkårene i programmet. Brevet innfrir ikke kriteriene som eurogruppenble enige om på mandag, mener han.

Regjeringen i Aten har lovet velgerne endring i de hardereformkravene som følger låneprogrammet som har holdt gresk økonomi flytendesiden 2010. En regjeringstalsmann sier grekerne med ønsket omforlengelse også ber om nye vilkår. Men ifølge nyhetsbyrået Reuters er Atenogså villig til å anerkjenne det gjeldende låneprogrammet som det juridiskerammeverket for utvidelsen og avstå fra ensidige handlinger som undergraverbudsjettmålene.

Signalene om hvordan EU-landene reagerer på grekernes forslag om å forlenge låneavtalen med EU i seks måneder spriker. Ifølge BBC sier EU-kommisjonens leder Jean-Claude Juncker at det ligger til rette for et kompromiss.

Torsdagens tyske aviser er veldig negative til forslaget om å forlenge låneavtalen. Bild har et bilde av den russiske presidenten Vladimir Putin og grekernes statsminister Alexis Tsipras, med overskriften "Europa er i den vanskeligste krisen på flere tiår — på grunn av at to statsledere viser sin makt på aggressivt vis".

Frankfurter Allgemeine skriver at "den greske regjeringen ser ut til å tro at den kan behandle partnerne sine som fjols".

Fredag skal EUs finansministre møtes for å diskutere Hellas.