Mai er en vanligvis en måned som viser gjennomsnittet av den årlige utviklingen, og prisutviklingen i denne måneden blir dermed ikke sesongjustert.

Boligprisene er nå 6,5 prosent høyere enn de var på samme tid i fjor.

— Vi ser nå at vi har en ganske flat prisutvikling. Vi vil trolig få et flatere år prismessig i år enn de siste årene, sier Christian Dreyer, administrerende direktør i Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff).

Eneboliger stiger med 0,9 prosent, mens leiligheter stiger med 0,1 prosent. Prisen på delte boliger falt med 0,7 prosent.

— Dette er positivt nytt for alle som er opptatt av norsk økonomi. Tallene viser at vi er på vei mot en mer normalisert vekst i boligprisene. Det er en positiv, kjedelig nyhet, sier Dreyer.

Dobling på ti år

Det har vært en markant nedgang i boligsalget fra mai i fjor til mai i år. Det ble i år solgt 14 prosent færre boliger enn i mai i fjor.

— Det tar litt lengre tid å få solgt nå, og det er færre på visning. Det er meldingene vi får, sier Dreyer.

Tromsø har steget mest av de norske byene det siste året, med en vekst på 11,8 prosent fra mai i fjor til mai i år.

Kristiansand ligger på bunn av byene med en vekst på 0,6 prosent siste året. I Oslo har boligprisene steget med 7,3 prosent.

Den månedlige boligprisstatistikken er utarbeidet av Eiendomsverdi AS i samarbeid med Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff) og Finn.

De siste ti årene har norske boligpriser steget med 107,4 prosent.