— NHO støtter ikke slikt. Er du syk, så er du syk, sier regiondirektør Siri Mathiesen i NHO Agder.

Hun forteller at hun satte teen litt i halsen da hun åpnet Dagens Næringsliv torsdag morgen og leste at Stormberg-gründer Steinar J. Olsen sa at det var betenkelig å holde seg hjemme fra jobb på grunn av influensa, feber, vondt i hodet, lungebetennelse eller bihulebetennelse.

Kraftig kost

— Det er kraftig kost. Det er veldig spesielt at han nevner lungebetennelse og influensa. Det er jo veldig smittsomt. Er du syk med disse tingene, så skal du ikke på jobb, sier NHO-direktøren.

Hun peker på at dette kan gå utover den syke selv, kollegaene og arbeidsplassen.— Om du smitter andre, så er ikke det bra for arbeidsplassen, legger Mathisen til.

Her legger Mathiesen til at det kommer veldig an på hvor man jobber. En kontoransatt som kan være på nett hjemmefra har mye lettere for å jobbe med influensa enn en som arbeider i et kundemottak, i en barnehage eller på et omsorgssenter.

Ikke så vesentlig

Mathiesen synes heller ikke Olsen snakker om de mest vesentlige sykdommene når han nevner lungebetennelse og bihulebetennelse.

— Man bør heller ta tak i det som utgjør det store fraværet, og det er lettere psykiske plager og skjelettplager. Det er det som holder flest hjemme fra jobb, og som kanskje kan tas tak i fra arbeidsgivers side. Her kan det være nyttig med gradert sykefravær og slike ting. Dette er det fokus på i inkluderende arbeidslivs-bedrifter, sier Mathiesen.

Mageplask?

- Hva tenker du om måten han snakker til de ansatte på i denne bloggen?

— Jeg gjør meg mine tanker, og jeg synes det er litt spesielt. Han må ikke glemme at 94 prosent er på jobb.

- Kan dette ha noe å si for Stormbergs image?

— Det er ikke noe heldig. Kommentator Eva Grinde i Dagens Næringsliv kalte det mageplask. Om det er riktig beskrivelse får tiden vise, sier NHO-direktør Mathiesen.