KRISTIANSAND: Klokka 21 i kveld ble semifinalen mellom Stormberg og Hamran snekkerverksted avsluttet. Den endte i favør turtøyprodusenten, med hele 65 prosent av stemmene.

— Det var jo bra, spesielt tatt i betraktning at vår konkurrent var såpass store i kvartfinalen, med 91 prosent av stemmene, sier gründer Steinar J. Olsen i Stormberg når Fædrelandsvennen formidler resultatet.

I kvartfinalen gikk Stormberg videre med 61 prosent av stemmene. De økte altså marginen i semifinalen, noe som kanskje ikke var helt uventet.

— Vi har hatt stor pågang både på Facebook og Twitter, folk har virkelig vært med og støttet oss, sier Olsen.

I finalen skal de møte enten Dyreparken eller Xstrata. Olsen har ingen formening om hvem han ønsker å møte.

— Begge er solide sørlandske bedrifter og hvilken som helst av de to blir verdige konkurrenter i finalen.

— Men jeg må få takke alle dem som har stemt på Stormberg i dag. Det er gøy å se at lesere av Fædrelandsvennen og følgere på sosiale medier har stemt oss fram i dag, sier Olsen.

Finalen blir også spennende av en annen grunn. Olsen har lovet å gå Sørlandet på tvers dersom Stormberg vinner. Nå er han ett skritt nærmere en meget lang spasertur.

— Jeg skal gjøre mitt beste hvis vi går helt til topps. Men jeg burde kanskje sjekke kartet før jeg sa noe – det var litt lenger enn jeg hadde trodd, innrømmer Olsen.

Men vinner han får han i alle fall selskap på deler av turen. Han har nemlig invitert næringslivsfolk og politikere fra områder han passerer gjennom, til å slå følge et stykke.

— Og de fleste har allerede takket ja, sier Olsen.