Nå er kvinnen dømt for grovt underslag i Fjordane tingrett. Aktor la ned påstand om fengsel i fem måneder, men kvinnen slapp med 120 timers samfunnsstraff, skriver bt.no.

— Ble forelsket

Det var i perioden mai 2010 til desember 2011 at kvinnen gikk inn på datterens konto. Hun tok ut 333.342 kroner.

Pengene ble sendt utenlands. Kvinnen hadde nemlig kommet i kontakt med en person som utga seg for å være en forretningsmann innenfor oljesektoren. I retten forklarte kvinnen at hun ble forelsket i ham.

Lånte fra flere

Han trengte imidlertid penger til å betale gebyrer til en bank. Kvinnen lånte ham penger, etter hvert ble hun også truet, ifølge egen forklaring i retten. Hun sendte totalt 796.806 kroner ut av landet til flere personer i mannens nettverk.

For å dekke beløpene lånte hun penger fra flere, og forsynte seg altså av datterens konto. Ifølge dommen var kvinnen selv et offer for såkalt «Nigeria-svindel», men retten mener ikke at det i seg selv er formildende.

Har betalt mye tilbake

Ifølge dommen har kvinnen vært i en anstrengt situasjon på grunn av forhold i familien. Aktor mente fengsel i fem måneder var passende straff, men retten valgte å idømme henne 120 timer samfunnsstraff. Det vil ikke være bra for hennes barn om hun må inn for å sone, slik situasjonen er i dag, mener retten.

Kvinnen har tilbakebetalt store deler av beløpet hun tok ut fra datterens konto. På domstidspunktet gjensto det 83.042 kroner. Dette er hun dømt til å betale tilbake.