ARENDAL: «Politiet har i dag mottatt DNA-resultatene av avdøde som 19. mai ble hentet opp fra Steinsåsgruvene i Arendal.»

Slik innleder politiet en pressemelding sendt ut tirsdag klokka 13.58.

– Det foreligger nå sikker identifikasjon av den avdøde, og det er endelig bekreftet at den avdøde er Ørjan Solum, sier politifaglig etterforskningsleder Tor Inge Omland i pressemeldingen.

Solums familie er informert, opplyser politiet.

Avventer dødsårsak

– Politiet etterforsker saken videre, men må fremdeles avvente konklusjon om dødsårsak til endelig obduksjonsrapport foreligger, skriver politiet.

Tor Inge Omland leder politiets etterforskning i saken. Foto: Torbjørn Witzøe

Tor Inge Omland sier at det erfaringsmessig kan ta opptil flere uker før den endelige obduksjonsrapporten foreligger. Før det vil eller kan ikke politiet si noe om hva som er sannsynlig dødsårsak.

Etterforsker bredt

– Vi etterforsker saken videre med full styrke, og holder alle muligheter åpne. Det vil si at vi undersøker mulighetene både for at det har skjedd en ulykke, en alvorlig kriminell handling eller selvdrap, sier Tor Inge Omland.

Det var klokka 13.20 tirsdag i forrige uke at dykkere fra brannvesenet fant en død person under vann nede i Steinsåsgruvene i Arendal.

Det var Ørjan Helmer Gundersen Solum (24) som ble funnet død i Steinsåsgruvene tirsdag 19. mai. Foto: Privat

Funnet skjedde under søket etter savnede Ørjan Helmer Gundersen Solum (24), som da sist var sett onsdag 25. mars rundt klokka 18.00, ved en boligblokk i Bratthenget nord for Arendal sentrum. 3. april gikk politiet ut og ba om tips fra publikum i saken.

Nå er det bekreftet at det er Solum som ble funnet.

Fant lommebok

I slutten av april ble saken omtalt i TV 2-programmet Åsted Norge. Da opplyste politiet at 24-åringens lommebok ble funnet ved en gangsti like bak boligblokka hvor han sist ble sett. Blokka ligger drøyt hundre meter unna gruva hvor det Solum forrige tirsdag ble funnet.

– Gruva er gjerdet inne. Vi ønsker foreløpig ikke å spekulere i om det er sannsynlig at personen har tatt seg inn i området på egen hånd eller om vedkommende har falt eller på annen måte havnet ned i den oversvømmede gruva, sa etterforskningsleder Tor Inge Omland til Fædrelandsvennen tirsdag i forrige uke.