– Da jeg fikk vite at jeg var på denne lista ble jeg skikkelig glad, fordi jeg synes det er utrolig stas å få en slik anerkjennelse!, sier Rebekka Olsson Omslandseter i pressemeldingen til Bouvet.

I år ble hun for andre gang inkludert i Abelia og ODA-Nettverk lista med Norges 50 fremste tech-kvinner.

Lista skal ifølge arrangøren være med på å fremme rollemodeller som inspirerer andre til å velge teknologi som yrkesretning.

– Å bli inkludert på en slik liste kan være en viktig påminnelse om at arbeidet man gjør er viktig og verdifullt, og det gir en ekstra motivasjon til å fortsette å jobbe innenfor dette feltet og til å bidra i utviklingen av AI-teknologi, forteller Omslandseter.

Fremmer rollemodeller

Rebekka Olsson Omslandseter har doktorgrad fra Universitetet i Agder, hvor hun forsket på kunstig intelligens. Hun jobber også som konsulent i IT-selskapet Bouvet, og er opptatt av at mangfold blant utviklere kan bidra til å unngå skjult diskriminering.

Hør De ho sa!-episoden med Rebekka Olsson Omslandseter her eller der du hører på podkast!

Den årlige tech-kvinner lista skal ifølge arrangøren være med å fremme rollemodeller som inspirerer andre til å velge teknologi som yrkesretning.

– Teknologibransjen har definisjonsmakt over framtida. Mangfold i kjønn, etnisitet og bakgrunn bidrar til bedre refleksjon og bedre løsninger, sier Kine Dahl, styreleder i ODA-nettverk i en pressemelding.

– Stereotypier og forutinntatthet i teknologi understreker behovet for et større mangfold blant dem som skaper framtidas løsninger, sier hun.

Fædrelandsvennen har tidligere omtalt en annen kvinne bosatt i Kristiansand, Sahar Yassine, som er en også står på lista.