KRISTIANSAND: — Foreldre har kanskje vært vant til å kunne henge ved bassengkanten gratis i den gamle svømmehallen, men slik er det ikke lenger. Nå må kjøpe en inngangsbillett til 75 kroner, som er den ordinære prisen vi tar for ikke-badende i anlegget, opplyser Unni Mesel, daglig leder for Aquarama.

For foreldre til svømmere og stupere, som gjerne trener opp til fem og seks ganger i uka, blir det ekstra dyrt. Trener og sportssjef i KSA, Hans Jacob Stoebner, sier de blir nødt til å diskutere ordningen nærmere med Aquarama-ledelsen.

— Dette kommer litt brått og uventet på oss, fordi det aldri har vært noen problemstilling tidligere. Før, i den gamle svømmehallen, kunne foreldre komme gratis inn for å se på når barna trente, det var aldri noe tema, påpeker Stoebner.

Svømmerne skeptiske

Han sier flere av foreldrene kjører barna sine til trening helt fra Mandal og Lillesand.

— Jeg skjønner at det er litt annerledes enn før, og jeg har forståelse for at det byr på noen praktiske utfordringer å slippe foreldre gratis inn ettersom vi trener i den normale åpningstiden og det er mange andre badegjester i hallen. Men vi har utøvere som kommer helt fra Søgne, Lillesand og Mandal. Det sier seg selv at det er tungvint for foreldrene å kjøre fram og tilbake i treningstiden, samtidig som det blir dyrt for dem å betale 300–400 kroner i uka for å se barna trene, påpeker Stoebner.

Ser på ordningen

Før jul fikk Aquarama massiv kritikk for billettprisene, noe som resulterte i at disse ble kraftig redusert. Blant annet ble det innført et klippekort med solid rabatt, samtidig som pensjonister og studenter fikk slippe inn for barnepris. Daglig leder i Aquarama, Unni Mesel, sier de er åpne for å se nærmere på ordningen for ikke-badende foreldre til utøvere i idrettsbassenget.— Hittil har ikke klubbene kommunisert at dette har vært en problemstilling, og vi har jo heller ikke hatt åpent særlig lenge, så dette skal vi nok finne greie løsninger på. Kanskje vi kan lage noen særordninger for foreldre til de minste barna, eller se om det er noen andre spesielle ønsker. Likevel er det viktig å understreke at dette er et badeland hvor det er masse vanlige badegjester også, noe som byr på noen litt andre utfordringer enn i den gamle hallen, sier Mesel.

Hovedtrener i Kristiansand stupeklubb, Arne Tellefsen, har ikke noen problemer med at foreldrene må betale, og sier de utgangspunktet ikke har noe på treningene å gjøre.

— Treningene er for utøverne, ikke for foreldrene, og som regel er det like greit at de ikke er med ettersom de forstyrrer treningen. Når det er sagt, har vi ikke kommet i gang med treningene ennå, så dette er foreløpig ikke noen problemstilling for oss. Uansett er jeg helt sikker på at Aquarama finner en løsning på dette.

Også surfebølgen koster ekstra

Bruk av surfebølgen i Aquarama er ikke inkludert i den ordinære inngangsbilletten.

— Surfebølgen er enganske stor ekstrainvestering vi har gjort, i tillegg til det som opprinneligvar tiltenkt av attraksjoner i badelandet. Den koster derfor litt ekstra for deav våre gjester som ønsker å benytte seg av den. Både avsikkerhetsmessige årsaker og for at folk skal få mest mulig ut av sinsurfeopplevelse, bestiller du en time med egen instruktør som hjelper deg til åmestre dette best mulig. Det koster kr 185 for en hel time og jeg kan love atdu får surfet virkelig mye i løpet av den timen, sier Mesel.