ARENDAL: 23-åringen ble pågrepet i Arendal 11. mars. Han hadde da vært på rømmen i ett døgn etter å ha knivstukket en 33-åring i en leilighet på Nyli.

Skadene til 33-åringen skal ha vært så alvorlige at politiet besluttet å sikte 23-åringen for drapsforsøk.

— Vi mener det er skjellig grunn til å mistenke mannen for å ha hatt til hensikt å fullbyrde en drapshandling, sa politiadvokat Ernst Ragnar Pfaff til Fædrelandsvennen 12. mars.

Fengslet

Tirsdag ble 23-åringen fengslet i hele åtte uker av Aust-Agder tingrett. I kjennelsen fremgår det at 33-åringen takker sykehuset for at han ikke mistet livet. Den behandlende legen skal også ha bekreftet at rask behandling sørget for at 33-åringen overlevde.

I kjennelsen kommer det også fram at 23-åringen er blitt domfelt tre ganger i 2009 og 2010. 19. desember 2010 ble han dømt i Borgarting lagmannsrett for voldtekt. 27. februar slapp han ut etter å ha sonet ferdig voldtektsdommen.

Kun ti dager senere ble han altså siktet for drapsforsøk.

Erkjente knivstikking

"Etter en totalvurdering på bakgrunn av siktedes tidligere domfellelser og hans livssituasjon for øvrig, finner retten at vilkåret om kvalifisert gjentakelsesfare i straffeprosessloven § 171 nr. 3 er oppfylt", skriver tingretten i fengslingskjennelsen.

23-åringens forsvarer viste til at klienten hadde vært ute på permisjon og i jobb før den endelige løslatelsen, men retten kom fram til at dette ikke hadde noen betydning for gjentakelsesfaren.

23-åringen har erkjent å ha knivstukket 33-åringen, men skal foreløpig ikke ha tatt stilling til straffskyld for drapsforsøk. Han har også erkjent å ha sniffet 2-3 gram kokain før han kom til leiligheten hvor knivstikkingen fant sted.