KRISTIANSAND/ARENDAL: Mannen som er på rømmen fra politiet, har bosted i bydelen Lund like øst for Kristiansand sentrum. Lørdag slo politiet til mot den siktedes bolig uten å påtreffe ham der.

— Politiet har vært på ulike adresser uten at det har gitt noe resultat, sier politiadvokat Hellek Rue til Fædrelandsvennen.

Møtte politiet tilfeldig

Det var klokka 00.31 natt til lørdag at politiet fikk melding om at en mann hadde møtt opp på legevakta med stikkskader som så ut til å være alvorlige. En politipatrulje var tilfeldigvis på legevakta i forbindelse med et annet oppdrag da de ble gjort oppmerksom på 33-åringens skader.

— Han kom seg til legevakten med bistand fra andre personer, forteller Rue.Knivstikkingen skal ha skjedd på en adresse på Nyli i Arendal. Det er foreløpig uklart hvor mange som var i leiligheten da knivstikkingen skjedde.

I familie

Etter det Fædrelandsvennen erfarer er det en familiær relasjon mellom knivofferet og gjerningsmannen. Både offeret og den antatte gjerningsmannen er av utenlandsk opprinnelse.

— Politiet har avhørt flere vitner i saken, men jeg ønsker ikke å gå inn på hva de har forklart, sier politiadvokat Rue.

Etter det Fædrelandsvennen forstår skal vitner ha pekt ut gjerningsmannen for politiet.

Politiet har ikke fått noen legeerklæring fra sykehuset, men mannen er ikke livstruende skadet. Han ligger fortsatt til observasjon ved Sørlandet sykehus Arendal.

— Det dreier seg om stikkskader, men jeg har ikke oversikt over hvor mange stikk det er snakk om, sier Rue.

33-åringen er ennå ikke avhørt av politiet.

Beslagla kniv

Krimteknikere fra Agder politidistrikt har lørdag undersøkt åstedet. Ifølge Rue er det beslaglagt en kniv som kan være gjerningsvåpenet.

— Det er tatt beslag i en kniv på åstedet. Jeg kjenner ikke til ytterligere detaljer om beslaget, sier Rue.

Ifølge politiet er den siktede 23-åringen kjent av politiet fra tidligere. Etter det Fædrelandsvennen forstår dreier det seg om voldssaker.

— Er det grunn til å frykte at han kan være farlig for andre?

— Det har jeg ikke grunnlag for å si, sier Rue.