MANDAL: – Nei, det vil jeg ikke si. Han ønsket jo ikke å berike seg, bare å likevel få behandlet sin reguleringsplan i et møte som var berammet i utgangspunktet, sier Aarebrot.

Mandag skrev Fædrelandsvennen historien om næringslivstopp og en av Mandals rikeste Per Birkeland som skal bygge et nytt leilighetskompleks midt i Mandal sentrum.

Siste gangs behandling av reguleringsplanen skulle opp på neste bystyremøte 7. februar, men var satt opp som eneste sak. Dermed avlyste ordfører Tore Askildsen hele møtet, og utsatte behandlingen av saken til marsmøtet. Årsaken er at det er dyrt å avvikle et bystyremøte, anslagsvis 100.000 kroner. Det fikk Birkeland til å tilby seg å betale summen for å få møtet avviklet. Det ble avvist.

Ingen betenkeligheter

Aarebrot ser ingen betenkeligheter i at Birkeland tilbød seg å betale. – Det er ikke korrupsjon, han tilbød seg å dekke kommunens utgifter. Utfallet av reguleringsplanen er jo forhåpentligvis upåvirket av det uansett, sier han.

Frank Aarebrot

Han er likevel fornøyd med at ordføreren avviste en slik løsning. – Det kunne jo skape presedens. Hva om en millionær ville ha forgang i behandlingen av byggingen av egen hytte i Mandal, da hadde det ikke vært godt å avvise ham med en forhistorie som den med Birkeland, sier Aarebrot.

Søt historie!

Nå blir det likevel bystyremøte ettersom representantene har bestemt seg for å møte opp helt gratis.

– Det høres jo helt søtt ut, og forteller at politikerne i Mandal vil yte næringslivspersonen ekstra service. Det er det ingen betenkeligheter i så lenge møtet likevel var berammet, sier Aarebrot.

Mulig i liten by

Han sier slikt jo er mulig i en liten by som Mandal, men langt verre i større byer med flere representanter og sikkert mindre forståelse om at byggesaker haster.

– Slik du beskriver saken synes jeg Mandal kommune har løst denne saken etisk godt, sier Frank Aarebrot.