HELT NYTT: Uttrykket er morsomt og veldig annerledes. Når Brita blir lei, er det bare å fjerne glassplata, og sope knottene sammen. Foto: Privat

Det gamle bordet har vært vitne til mange kaffeslabberas opp igjen tida. Nå står det trygt plassert foran sofaen til Brita Vaksdal Storaas i Lillesand, og er klar for mange flere år med kaffekoppen oppå.

Arvet bord

— Vi var så heldig å arve det av svigerforeldrene, sier Brita. Jeg vet ikke helt hvor gammelt det er, men tipper det er fra første kvartal av 1900-tallet.

Da familien fikk bordet for et par år siden, var det slitt, og trengte noen runder med malerkosten. Men mens andre sier seg fornøyd når bordet er hvitmalt og lekker, ville Brita noe mer.

LES OGSÅ: Brita Vaksdal Storaas sin blogg

Treverk tar plass

— Utgangspunktet var at jeg ønsket mer trevirke inn i stua, forteller dama som driver eget firma innen interiørdesign.

Hvordan ideen om å bruke knotter dukket opp, vet hun ikke. Men den er like enkel, som den er genial.

— Jeg kjøpte knottene i en hobbybutikk. De var egentlig ment som dekor på en vegg, men endte altså opp på bordet.

Kjapt og nesten gratis

Brita brukte 7 – 8 poser med treknotter og jobben var unnagjort på en halvtime.

— Jeg har lagt dem tett i tett oppå den hvitmalte bordplata, uten å lime dem. Deretter plasserte jeg glassplata, som hører til bordet, oppå.

Og best av alt, når Brita er klar for enda en fornyelse, er det bare å ta dem bort igjen.

— Ja, det er helt topp. Jeg har en tendens til å «måtte» forandre litt innimellom. Og dette er jo kjempelett og koster nesten ingenting, avslutter interiørdesigneren som, enn så lenge, er kjempefornøyd med resultatet.